Ινφαντίνο: «Κάντε ότι και οι Άγγλοι για τον ρατσισμό!»

Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να εφαρμόζει τιμωρίες αγγλικού τύπου σε οπαδούς που είναι ένοχοι ρατσισμού, τόνισε σε δηλώσεις του, ο Τζιάνι Ινφαντίνο,, πρόεδρος του παγκόσμιου κυβερνητικού σώματος της FIFA.

Το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ της Αταλάντα και της Φιορεντίνα σταμάτησε μετά από αναφορές ρατσιστικών συνθημάτων, το τελευταίο κρόυσμα σε μια σειρά παρόμοιων συμβάντων στην Ιταλία. Στην Αγγλία, οι οπαδοί που επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά, αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις στα γήπεδα.

«Δεν μπορεί κανείς να
έχει ρατσιστική συμπεριφορά στην κοινωνία ή στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ινφαντίνο. Στην Ιταλία, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί».
Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ της Φιορεντίνα, Νταλμπέρτ, είπε στον διαιτητή ότι αυτός ήταν ο στόχος των ρατσιστικών συνθημάτων και ο αγώνας αυτός που τελείωσε με σκορ 2-2, διακόπηκε προσωρινά.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχαμε το προηγούμενο κρούσμα από οπαδούς της Κάλιαρι, προς το πρόσωπο τουΡομέλου Λουκάκου.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που η Κάλιαρι διερευνήθηκε για φερόμενη ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο Ινφαντίνο ήταν κατηγορηματικός για το πώς θα αντιμετωπιστούν τέτοια κρούσματα στο μέλλον:
«Πρέπει να εντοπίσετε τους υπευθύνους και να τους πετάξετε έξω από τα γήπεδα, όπως και στην Αγγλία. Η βεβαιότητα της ποινής, θα λειτουργήσει αποτρέπτικα δεν μπορείς να φοβάσαι να καταδικάσεις ρατσιστές, πρέπει να τους καταπολεμήσουμε μέχρι να σταματήσουν!».
Keywords
Τυχαία Θέματα