Με λένε Σχένκεφελντ, Μπαρτ Σένκεφελντ και είμαι ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού!

Κάπως έτσι θα μπορούσε να συστηθεί στο ελληνικό κοινό ο Ολλανδός στόπερ του Παναθηναϊκού. Όμως ο Σχένκεφελντ (ναι, έτσι προφέρεται το επίθετο του όπως μας αποκάλυψε), προτίμησε να κάνει την πρεμιέρα του στο γήπεδο. Στο φυσικό του χώρο. Κι ας ήταν ανέτοιμος. Κι ας είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 5 Μαΐου, μετρώντας μόλις 45 αγωνιστικά λεπτά τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα
στο Κορωπί.

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός... βούτηξε στα "βαθιά" στο πιο απαιτητικό παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα το γεγονός ότι - θεωρητικά - ήταν ανέτοιμος. Ίσα - ίσα. Ανέλαβε ρόλο ηγέτη στην "πράσινη" άμυνα από το πρώτο λεπτό. Μιλούσε. Μιλούσε πολύ και προσπαθούσε να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του. Άλλωστε η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια άμυνα.

Σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο, δυνατός στις προσωπικές "μονομαχίες", καλό "διάβασμα" των φάσεων και άριστη συνεργασία με τον τερματοφύλακα του, Σωκράτη Διούδη, τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Ματίας Γιόχανσον που έπαιξε στη δεξιά πλευρά.

Ο Σχένκεφελντ δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στο ντέρμπι. Απλό ποδόσφαιρο, ενέργεια στο παιχνίδι του και σωστές πάσες.

"Είναι παιχταράς και θα αφήσει εποχή. Είναι ο ηγέτης που χρειαζόμασταν", έλεγαν οι συμπαίκτες του μετά τη λήξη του αγώνα για τον Ολλανδό στόπερ. Και ήταν μονάχα το πρώτο δείγμα γραφής
Keywords
Τυχαία Θέματα