Ινδία: Ο 28χρονος σκόρερ που έκανε τον κόσμο να πιστεύει ότι είναι… 16! Και τα κατάφερε!

Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει αρκετές ιστορίες αθλητών οι οποίοι με κάποιο – παράνομο – τρόπο απέκρυψαν την πραγματική τους ηλικία και δεν φανέρωσαν τα… χρονάκια τους. Τόσο στην Αφρική, όσο και στην Ασία, το φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο, ωστόσο αυτό που συνέβη πριν από λίγα χρόνια στην Ινδία ξεπέρασε τη φαντασία!

Ένας μουστακαλής και γενειοφόρος τύπος με το όνομα Gourav Mukhi κατάφερε(;) να ξεγελάσει τόσο τους ανθρώπους της ομάδας του Jamshedpur FC, όσο και τους υπεύθυνους της Ινδικής Super League

και να τους πείσει (πάλι ερωτηματικό μπαίνει) ότι είναι 16 χρόνων!

Δείτε λίγο τη φωτογραφία του – “16χρονου” το 2018 – Gourav Mukhi για να καταλάβετε πόσο εύκολο ήταν για τον Ινδό ποδοσφαιριστή να πλασάρει τον εαυτό του σαν… teenager.

Μάλιστα συμμετείχε και στο πρωτάθλημα Κ15 με την Jharkhand όπου σκόραρε πέντε γκολ στον τελικό με τους πιτσιρικάδες της Γκόα, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ινδίας Κ16, όπου εκεί άρχισαν να… υποπτεύονται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Κι όμως, ο Mukhi συνέχισε να πορεύεται στο χώρο του ινδικού ποδοσφαίρου ως έφηβος και έκανε το… λάθος να σκοράρει στις 7 Οκτωβρίου 2018 σε παιχνίδι της Ινδικής Super League ανάμεσα στην Jamshedpur και την Bengaluru. Γιατί λάθος; Εκείνο το γκολ έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, καθώς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος και άμεσα άρχισαν να αποκαλύπτονται διάφορα για την ηλικία του.

Μετά από – μικρή χρονικά – έρευνα, η Ινδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάνθηκε πως ο Mukhi δεν ήταν 16 (φοβερό) και η ινδική εφημερίδα Telegraph αποκάλυψε ότι το “παιδί – θαύμα” του ποδοσφαίρου της χώρας ήταν… 28!

Ο Mukhi τιμωρήθηκε για έξι μήνες από την Ινδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ένα χρόνο αργότερα, εμφάνισε έγγραφα με τα οποία αποδείκνυε ότι ήταν… 21 και όχι 16, ενώ έβγαλε και διαβατήριο για να πείσει τους πάντες για την πραγματική του ηλικία.

Πλέον ο Μukhi είναι και επίσημα… 23 χρόνων και παίζει ακόμα ποδόσφαιρο στην Ινδία, καθώς είναι μέλος της Mohammedan SC, ομάδας που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα