Ιγκοκέα-ΠΑΟΚ 68-64: Ιδανικός αυτόχειρας

Τι και αν προηγήθηκε με 12 πόντους επτά λεπτά πριν το τέλος; Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει από την Ιγκοκέα στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι άξιος της μοίρας του, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την σπουδαία προσπάθεια για 33 λεπτά. Ο Μάλκολμ Γκρίφιν τελείωσε με 18 πόντους ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Τζοσουά Κάρτερ και Βασίλης Τολιόπουλος.

Πολύ πιο

μοιρασμένο το σκοράρισμα στην Ιγκοκέα, με τον Αλέκσα Ραντάνοφ να βάζει μεγάλα σουτ και να είναι δικαιωματικά ο MVP (13πόντους, 7 ριμπάουντ).

Το ματς:

Από ένα δεκάλεπτο είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η Ιγκοκέα εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό δίλεπτο του ΠΑΟΚ στο φινάλε της πρώτης περιόδου, μετέτρεψε το 10-11 σε 19-11. Πρωταγωνιστές οι Ραντάνοφ και Τάλιτς, που βρήκαν στόχο από τα 6.75 δις στο τελευταίο μισό λεπτό του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ έσφιξε κι άλλο την εξαιρετική του άμυνα (αν εξαιρέσουμε το δίλεπτο) και δέχθηκε μόλις 7 πόντους! Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι οι έξι από τους επτά μπήκαν στο πρώτο πεντάλεπτο του δεκαλέπτου ενώ από το 15′ έως το 20′ ο Δικέφαλος του Βορρά δέχθηκε μόλις μία βολή! Τζοσουά Κάρτερ και Μάλκολμ Γκρίφιν άρχισαν να σκοράρουν στην επίθεση και έτσι η ομάδα του Λυκογιάννη πήγε στα αποδυτήρια με ένα +6.

Στο β’ μέρος η ομάδα από την Βοσνία άρχισε καλύτερα. Με τους Τζόσιλο και Γουόλερ οδηγούς μετέτρεψε γρήγορα-γρήγορα το 26-32 του ημιχρόνου σε 42-36 με επί μέρους σκορ 16-4. Ο ΠΑΟΚ όμως έβγαλε ψυχή και δεν άφησε το παιχνίδι να του ξεφύγει. Γιάνκοβιτς και Ντι Λέο από το τρίποντο και Γκρίφιν-Τολιόπουλος με λέι-άπ έδωσαν το σύνθημα αντεπίθεσης. Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν δικό τους επί μέρους σκορ 1-13 για να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με έξι (43-49), διατηρώντας δηλαδή την διαφορά του ημιχρόνου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς άγχος και πίεση και ξαφνικά άρχισε να βρίσκει τρίποντα πιο εύκολα από ότι νωρίτερα. Ντι Λέο και Τολιόπουλος έβαλαν από ένα για να πάει η διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (46-58). Εκεί κάπου η ελληνική ομάδα σαν να… έσβησε και η Ιγκοκέα που δεν τα είχε παρατήσει κατάφερε μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά (από το 33′ έως το 36′) να μειώσει στους τρεις (55-58). Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε πλέον καμία λύση και η πολύ καλή άμυνα του τον πρόδωσε στο πιο κομβικό σημείο. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό ο Δικέφαλος προηγούταν με 63-64 όμως ένα καλάθι του Τζόρτζεβιτς και ένα τρίποντο του Ραντάνοφ τον έστειλαν στην Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 26-32, 43-49, 68-64

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα