Η ζωή του Σαβανιέ…

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μονπελιέ. Το 2010 πρωτόπαιξε στη δεύτερη ομάδα. Από το 2011 μέχρι το 2019 πέρασε από Αρλ και Νιμ για να γυρίσει μόνιμα στο “σπίτι” του. Και να “γεράσει” εκεί. Στο “Λα Μοσόν. Έδρα της Μονπελιέ. Με τη φανέλα της οποίας μετράει την τελευταία τετραετία 32 γκολ, ρεκόρ καριέρας τα 12 τη σεζόν 2022-23.

Ο Τεζί Σαβανιέ είναι από τα καλύτερα χαφ στη Γαλλία.

Μαρκάρει, πασάρει με ακρίβεια και σκοράρει συνήθως εντυπωσιακά γκολ. Μετρ των στατικών φάσεων. Να απορείς πραγματικά γιατί δεν άλλαξε επίπεδο ομάδας στη Ligue1 ή γιατί δεν μετακόμισε στο Μιλάνο για να αποδεχτεί την πρόταση της Μίλαν. Γιατί;

“Θα μπορούσα να έχω υπογράψει στη Μίλαν, αλλά θα ήμουν δυστυχισμένος. Θα μπορούσα να έχω πολλά περισσότερα χρήματα, αλλά θα ήμουν δυστυχισμένος. Στο Μονπελιέ, είμαι στο σπίτι μου. Ζω στην πόλη μου, στην περιοχή μου.

Πολλοί φίλοι μού είπαν να πάω στη Μίλαν, αλλά εγώ προτίμησα τελικά να παραμείνω στην πόλη μου. Ξέρω πολύ καλά, ότι αν πήγαινα στην Ιταλία δεν θα περνούσα καλά, χωρίς την οικογένειά μου. Όλος ο κόσμος μού μιλάει για χρήματα. Για χρήματα. Τα χρήματα δεν οδηγούν απαραίτητα στην ευτυχία.

Αισθάνομαι καταπληκτικά σπίτι μου, στο Μονπελιέ, με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Με τα παιδιά μου. Ο γιος μου έρχεται μαζί μου καθημερινά στην προπόνηση. Αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μου συμβεί”.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μονπελιέ. Ο πατέρας του Αλγερινός. Η μεταγραφή του στη Μονπελιέ κόστισε το 2019 κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα έχει. Ψυχική υγεία επίσης. Ζει τη ζωή που διάλεξε στην πόλη του, με τους φίλους του, την οικογένειά του. Είναι ο ειλικρινής κύριος Σαβανιέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα