Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ γίνεται πάλι μεγάλη ομάδα! (photos)

Με την σημαντική νίκη μέσα στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ, η Τσέλσι έδειξε ότι με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της, αρχίζει να αποκτάει μεγάλη δυναμική. Έπιασε στην 1η θέση της βαθμολογίας του 8ου ομίλου την ολλανδική ομάδα και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

Το προβάδισμα αυτό θα μεγαλώσει, αν επικρατήσει και στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ για την 4η αγωνιστική, στις 5 Νοεμβρίου.Ο νεαρός τεχνικός επέλεξε να μην πάει στην πεπατημένη και να «κλειδώσει» την ισοπαλία,
αλλά έπαιξε με 2 επιθετικούς τον Πούλισιτς και τον Μπατσουαγί για να πάρει τη νίκη.

Είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγιαξ, δεν έκανε τελική προσπάθεια στην εστία, μέχρι το 60ο λεπτό.
Ας δούμε όμως πια σημαντικά στατιστικά που δείχνουν και την βελτίωση της Τσέλσι, ανέδειξε το ματς στο Άμστερνταμ:
= Η Τσέλσι κατάφερε να πετύχει δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2013.
= Η Τσέλσι κράτησε ανέπαφη την εστία της σε δύο συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της.
= Δεν φοβάται ο Λάμπαρντ να ρισκάρει. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Χάντσον-Οντόι και πριν κλείσει καν τα 19 του χρόνια, έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Τσέλσι που ξεκινάει στο βασικό σχήμα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον Τζος Μακέχραν τον Δεκέμβριο του 2010.
Έβαλε τον Μπατσουαγί και ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε το 9ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις αλλαγήσεις παίζοντας ως αλλαγή, τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης των Λονδρέζων, από το ξεκίνημα της περιόδου 2016-17.
Keywords
Τυχαία Θέματα