Η τελευταία ευκαιρία

Με την 21η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος μπαίνουμε στο τελευταίο τρίτο της χρονιάς. Για την ΑΕΚ η υπεράσπιση του τίτλου μπορεί να χάθηκε σχετικά πρόωρα, όμως πλέον είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους τους δύο στόχους που της έχουν απομείνει. Την δεύτερη θέση και το Κύπελλο Ελλάδας.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει την τελευταία
της ευκαιρία για να διεκδικήσει την προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα μπορούσαν να βρουν σε καλύτερο για αυτούς mood τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εκτός από δύο απαιτητικά σε ένταση ματς προέρχονται και από «σφαλιάρες» που έχουν προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς εντός των τοίχων.

Το άγχος σίγουρα είναι μεγαλύτερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε μία εβδομάδα μπορεί να χάσουν τους σημαντικότερους στόχους του. Αρχικά χάθηκε το πρωτάθλημα, εν συνεχεία δυσκόλεψε το έργο του στο Europa League και τώρα υπάρχει πίεση για την δεύτερη θέση.

Προφανώς και δεν είναι εύκολο το ματς ή εύκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ο οποίος και ποιοτικούς παίκτες διαθέτει και ρυθμό είχε πριν τα δύο απαιτητικά ματς με ΠΑΟΚ και Ντιναμο. Είναι μια ομάδα με πληγωμένο τον εγωισμό της και αυτό υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γυρίσει μπούμερανγκ στην ΑΕΚ. Οπότε, η προσοχή είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Η ΑΕΚ που δεν έχει νίκη φέτος σε ντέρμπι και είναι δεδομένο πως χρωστά στον κόσμο της ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο ελληνικό πρωτάθλημα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κυνηγήσει μέχρι τέλος το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Με δεδομένο ότι εκκρεμεί η υπόθεση της αφαίρεσης των 3ων βαθμών και η απόφαση του CAS ίσως στην Ένωση να είναι ευπρόσδεκτη και η ισοπαλία, αφού εάν της επιστραφούν αυτοί οι βαθμοί τότε θα μειωθεί η διαφορά στους δύο πόντους.

Όλα αυτά είναι περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί τα πάντα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει έξυπνα και να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων. Να βγάλει ψυχή και εγωισμό, όπως έκανε και πέρυσι και να μεταφέρει πίεση και προβλήματα στον Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα