Θέλει τη νίκη, έχει τη στήριξη

Οι προβολείς στρέφονται απόψε στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ διεκδικούν τη 2η θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά των εννέα βαθμών του ΠΑΟΚ από το δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπερκαλυφθεί στις δέκα
αγωνιστικές που απομένουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαφορά πέντε βαθμών από την πρωταθλήτρια Ελλάδας και με νίκη θα την εκτοξεύσουν στους οκτώ, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητές της για να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Έτσι, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που σταμάτησε το νικηφόρο σερί έξι αγώνων, η ομάδα του Πειραιά θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Άπαντες στις τάξεις των «Πειραιωτών» σκέφτονται το κρίσιμο ραντεβού με την ΑΕΚ, αφήνοντας στην άκρη τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου, που θα γίνει την Πέμπτη στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Νάτχο στην κάμερα των καναλιών novasports μετά το τέλος του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό: «Τώρα πρέπει να σκεφτούμε μόνο το ντέρμπι, να κερδίσουμε για τον κόσμο μας πρώτα απ' όλα, για τον σύλλογο και για τον πρόεδρό μας. Γιατί μας υποστήριξε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Υποσχεθήκαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε στο πρώτο ματς με την Ντιναμό στο Φάληρο, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2. Οι Τοροσίδης, Κούτρης, Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα αντί των Μεριά, Τσιμίκα, Ζιλ Ντίας και Χασάν, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών.

Στην εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του έχει βγει εκτός τροχιάς τίτλου, παρέχει ουσιαστική στήριξη στον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Προφανώς διότι βλέπει την ξεκάθαρη πρόοδο που έχει γίνει στους «ερυθρόλευκους» σε σχέση με την εικόνα τους στην περσινή περίοδο. Και αντιλαμβάνεται πως μπαίνουν γερά «θεμέλια» σε ένα οικοδόμημα το οποίο θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα