Η συν-δημιουργός της Spider-Woman έφυγε από τη ζωή και τον κόσμο των κόμικ

Σε ηλικία 89 ετών.

Σε ηλικία 89 ετών, και με μία καριέρα έξι δεκαετιών να την χαρακτηρίζει, απεβίωσε η συν-δημιουργός της Spider- Woman και καλλιτέχνης της Marvel, Marie Severin. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του Facebook, όπου η Iren Vartanoff, στενή φίλη και εξίσου πρώην υπάλληλος της Marvel, δημοσίευσε σχετικά με την απώλεια της.

Γεννημένη το 1929, στην

Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Severin μεγάλωσε σε ένα καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας της αν και βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, κατά τη δεκαετία του '30 εργάστηκε στο σχεδιαστικό τμήμα μόδας της Elizabeth Arden, ενώ ο αδερφός της εργαζόταν στην EC Comics και ήταν αυτός που έδωσε την πρώτη δουλειά στη Severin.

Η ίδια φαίνεται πως δεν χρειάστηκε πολύ καιρό να αποφασίσει για την επαγγελματική της πορεία. Κατά τα λεγόμενα της, "δύο μήνες" μαθημάτων σχεδίου και "μία μέρα" στο κολέγιο Prat Institute του Μπρούκλιν αρκούσαν για να ανακαλύψει τη σταδιοδρομία που προτιμούσε.

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1949, όταν ο αδερφός της την προσέλαβε για να χρωματίσει το κόμικ "A Moon, a Girl... Romance #9", για την EC Comics. Για την EC δούλεψε για μερικούς μήνες ακόμα, κατά κύριο λόγο χρωματίζοντας και μερικές φορές "προσθέτοντας τελικές πινελιές", μέχρι που μετακόμισε στην προκάτοχο εταιρεία της Marvel, την Atlas Comics. Το 1957 αποχώρησε και από την Atlas, λόγω της καθοδικής πορείας της εταιρείας, και το 1959 επέστρεψε στον χώρο των κόμικ για την πασίγνωστη, πλέον, Marvel.

Ξεκινώντας και πάλι από χαμηλά, τα σχέδια της Severin για μία ιστορία που ζήτησε το περιοδικό Esquire τράβηξαν την προσοχή του Stan Lee, και ο πατέρας της Marvel της ανέθεσε τον χαρακτήρα του "Doctor Strange" για τη σειρά κόμικ "Strange Tales", αντικαθιστώντας τον Bill Everett.

Έκτοτε, και μέχρι το 1972, η Severin υπήρξε η επικεφαλής στον χρωματισμό για τη Marvel, ενώ παράλληλα απασχολούταν και με τον σχεδιασμό, ή υπέγραφε ιστορίες για γνωστούς χαρακτήρες, όπως οι Hulk, Iron Man και Daredevil.

Το 1976 ολοκλήρωσε και μία από τις πιο γνωστές της δουλειές, ίσως τη γνωστότερη, τη συν-δημιουργία της Spider- Woman και το αυθεντικό κοστούμι της ηρωίδας. Από εκεί και πέρα, η Severin εργάστηκε πάνω σε πολλά projects, από τον σχεδιασμό βιβλίων της Marvel για παιδιά μέχρι και μακέτες παιχνιδιών και αναμνηστικά ταινιών.

Το έργο της αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε αρκετές φορές. Το 1974 κέρδισε ένα βραβείο Shazam στην κατηγορία Καλύτερου Penciller, το 1988 ένα βραβείο Inkpot, από το φεστιβάλ San Diego Comic Con, και το 2001 τη θέση της στον Will Eisner Comics Hall of Fame.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΣτην οικογένεια του MCU φαίνεται να επιστρέφει ο Taika Waititi του "Thor: Ragnarok"Η Marvel σαρώνει τα βραβεία Teen Choice για το 2018Η Black Cat και η Silver Sable θα αποκτήσουν solo ταινίες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα