Η Σκωτσέζικη μουσούδα των Texas A&M!

Μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία συνοδεύει το Πανεπιστήμιο Texas A&M – εδώ και περίπου 100 χρόνια – και έχει να κάνει με τη μασκότ. Αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που φορά κάποια στολή στα χρώματα των ομάδων του Πανεπιστημίου, αλλά για ένα πανέμορφο τετράποδο.

Όλα ξεκίνησαν το 1931, όταν οι μαθητές υιοθέτησαν τον πρώτο σκύλο και στο εξής η συγκεκριμένη διαδικασία, έγινε συνήθεια. Δόκιμοι εν όψει του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συγκέντρωσαν το ποσό των 100 δολαρίων προκειμένου να διορίσουν την Reveille

ως στρατηγό, μέρος ενός εράνου για το Σώμα K-9. Η Reveille πλέον αποτελούσε υψηλόβαθμο μέλος του Texas A&M Corps of Cadets. Πρόκειται για τη παλαιότερη φοιτητική στρατιωτική οργάνωση στο Texas A&M University, η οποία ιδρύθηκε με το  Πανεπιστήμιο το 1876.

Σε καθημερινή βάση η Reveille φροντίζεται από το Corps of Cadets Company, αφού αποτελεί τη μασκότ του Πανεπιστημίου. Ο σκύλος συνοδεύεται παντού φορώντας μάλιστα – για να ορίσει την κατάταξή του – πέντε διαμάντια στη καστανέρυθρη κουβέρτα της και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν την υποχρέωση να την προσφωνούν ως «Miss Rev». Επιπλέον, λέγεται πως αν η Reveille αποφασίσει να κοιμηθεί στο κρεβάτι ενός δόκιμου, αυτός πρέπει να κοιμηθεί στο πάτωμα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, βρίσκεται συνεχώς υπό την εποπτεία και τη φροντίδα του αφεντικού της και δεν της επιτρέπεται να περιφέρεται ελεύθερα. Αυτή η παράδοση πιθανότατα εφαρμόστηκε μόνο στον πρώτο Reveille σκύλο. Κατά παράδοση, αν γαβγίζει στην τάξη, αυτή η διαδικασία ακυρώνεται. Συγκεκριμένα η Reveille έχει το δικό της κινητό τηλέφωνο και τη δική της φοιτητική ταυτότητα.

Ιστορικά, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου Reveille, ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου δώρισε ένα Shetland Sheepdog για να γίνει η δεύτερη κατά σειρά μασκότ, Reveille II. Το τρίτο Reveille υπήρξε το πρώτο που ήταν καθαρόαιμο Rough Collie. Όλες οι επόμενες μασκότ ανήκαν σε αυτή τη ράτσα. Οι Reveille IV, V, VI, VII και VIII πέθαναν το 1989, το 1999, το 2003, το 2013 και το 2018, αντίστοιχα. Η Reveille IX “υπηρέτησε” από τις 9 Μαΐου 2015 μέχρι τη “συνταξιοδότησή” της στις 30 Απριλίου 2021. Πλέον συνεχίζει τη ζωή της  στο Stevenson Companion Animal Life-Care Center στην πανεπιστημιούπολη. Η σημερινή μασκότ, Reveille X, ανέλαβε το ρόλο της στις 30 Απριλίου 2021, κατά τη διάρκεια της τελικής αναθεώρησης του Corps of Cadets, ενώ όλοι οι σκύλοι έως τώρα, που είχαν το ρόλο της μασκότ στο Texas A&M ήταν θηλυκοί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχει δημιουργηθεί ειδικό νεκροταφείο για την ταφή των Reveille, που βρίσκεται έξω από το βόρειο τμήμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, Kyle Field. Τα σώματα τους τοποθετούνται στραμμένα προς τη νότια τελική ζώνη και τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αφού χτίστηκε στο Kyle Field, στο βόρειο άκρο, εμποδίζοντας τη θέα του βαθμολογικού πίνακα, ένας μικρός πίνακας αποτελεσμάτων τοποθετήθηκε και έξω από το στάδιο, που ονομάστηκε Reveille Scoreboard, ώστε η παράδοση να συνεχιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα