ΑΕΚ: Κρατάει αντίδραση και το άηττητο σερί σε ντέρμπι (videos)

Μετά το 0-0 με τον Άρη, η ΑΕΚ έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τον Παναθηναϊκό σε ματς που πάντως δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Τουλάχιστον μέχρι το 75ο λεπτό.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Αλμέιδα προηγήθηκε εξαιτίας του μεγάλου ρίσκου του Παναθηναϊκού να παίξει την άμυνά του στο κέντρο, καθώς βρήκε χώρους που αξιοποίησε ο ταχύτατος Λιβάι Γκαρσία, δεν μπόρεσε να κρατήσει το ματς υπό τον έλεγχο. Αντίθετα, μετά

το 1-0 αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού ήταν οι “πράσινοι” που βρήκαν γκολ, αλλά και είχαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή πριν φύγει το ημίχρονο.

Η ΑΕΚ έδειχνε εγκλωβισμένη από την τακτική του Παναθηναϊκού, πλην του Σιμάνσκι που προσπαθούσε με μεγάλες μπαλιές να κάνει παιχνίδι για την ΑΕΚ, κανένας άλλος στη μεσαία γραμμή δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ο Πινέδα δεν βρήκε πεδίο δράσης, ο Τσούμπερ ήταν κάπως μπερδεμένος στη μεσαία γραμμή και την άμυνα, ενώ και οι ακραίοι χαφ Άμραμπατ–Γκατσίνοβιτς πρόσφεραν ελάχιστα.

Πληγώθηκε από στατικές φάσεις

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν η ΑΕΚ που έκρινε το ματς από τις δικές της στατικές φάσεις, αλλά στο ματς της Κυριακής ο Παναθηναϊκός πήγε να την πληγώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Βασικά, την πλήγωσε δύο φορές με τα γκολ των δύο στόπερ του, Γεντβάι και Αράο που σκόραραν από δύο φάουλ που εκτέλεσαν οι “πράσινοι” για να φέρουν την ανατροπή και να βάλουν την Ένωση στο κυνήγι της δικής της ανατροπής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση φέτος δέχεται γκολ από στατική φάση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί με μια πρόχειρη σκέψη και στο 1-2 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, ενώ και το 2-2 στο συγκεκριμένο ματς από εξέλιξη στατικής φάσης προήλθε. Σίγουρα, ο Αλμέιδα θα πρέπει να το εξετάσει σοβαρά αυτό το φαινόμενο προκειμένου να το περιορίσει στη συνέχεια ή ακόμα καλύτερα να τον εξαλείψει εφόσον αυτό μπορεί να συμβεί.

Η αντίδραση και το αήττητο

Στο τέλος της βραδιάς η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη γιατί αποτρέπει την ήττα και γλιτώνει το -5 από την κορυφή της Super League. Οι αλλαγές των δύο προπονητών βοήθησαν και μπέρδεψαν τις ομάδες τους. Αυτές του Αλμέιδα έδωσαν επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, ενώ αυτές του Τερίμ δεν θα έλεγα ότι βγήκαν στον Τούρκο προπονητή. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Η Ένωση βλέποντας τον Παναθηναϊκό μετά το 1-2 να τις δίνει χώρο έγινε πιεστική και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης που βρήκε από το σημείο του πέναλτι με τον Γκαρσία. Μάλιστα, στο τέλος θα μπορούσε να κάνει και μια ασσύληπτη ανατροπή με τη διπλή ευκαιρία του Μάνταλου και του Αραούχο.

Η αντίδραση που έβγαλε η ΑΕΚ μετά το 1-2 και η πίεση που άσκησε στον Παναθηναϊκό θύμισε κάποια από τα στοιχεία του περυσινού παιχνιδιού της. Οι “κιτρινόμαυροι” πάλεψαν μέχρι το τέλος του αγώνα για το αποτέλεσμα που ήθελαν και κατάφεραν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στα ντέρμπι, μετρώντας πλέον 14 ματς πρωταθλήματος με 9 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα