Η Ρόμα βρήκε τον νέο Τότι

To καλοκαίρι ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα, Μόντσι, επικρίθηκε για την απόφαση του να δώσει στην Ίντερ, έναν από τους καλύτερους παίκτες των «τζιαλορόσι» τον Ράτζα Ναϊνγκολάν. Ως μέρος αυτής της μετακίνησης, αποκτήθηκαν από την Ρόμα ο Σαντόν, που προσπαθεί να κάνει μία επανεκκίνηση στην καριέρα του και ένας άγνωστος 19χρονος ο Νικόλό Ζανιόλο.

O Zανιόλο με την φανέλα της Ρόμα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπεόυ"

Οι περισσότεροι ρωτούσαν ποιος είναι αυτός
ο άγνωστος τύπος, αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει μετά από λίγους μήνες, αφού ο Ζανιόλο αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη αποκάλυψη της φετινής Serie A.
Χαρακτηριστική η ατάκα του θρύλου της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος είχε τοποθετηθεί για την αγωνιστική αξία του 19χρονου.
«Ο Zανιόλο παίζει σαν παλαίμαχος. Έχει εκρηκτική δύναμη και τεχνική, και όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνει ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης».

Ο μικρός Ζανιόλο όταν έπαιζε στα τμήματα υποδομής της Φιορεντίνα

Γεννημένος στην Τοσκάνη ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Φιορεντίνα, αλλά οι «βιόλα» δεν τον πίστεψαν και τον άφησαν να φύγει. Επόμενος σταθμός του Ζανιόλο, η Βίρτους Εντέλα. Σε ηλικία 17 χρόνων, τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Serie B και τελείωσε τη σεζόν με συνολικά 7 εμφανίσεις.

Η Ίντερ δεν τον πίστεψε και δεν του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο

Το καλοκαίρι του 2017, η Ίντερ τον απέκτησε αντί 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και παίζοντας με την U19 τη σεζόν 2017-18, αναδείχτηκε 1ος σκόρερ της Ίντερ με 13 γκολ (είχε και 11 ασίστ), βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ζανιόλο την ημέρα της παρουσίασης του από την Ρόμα

Αποδείχτηκε ατυχής η επιλογή των «νερατζούρι» να τον συμπεριλάβουν στα ανταλλάγματα για την μετακίνηση του Ναϊνγκολάν. Μπήκε πολύ γρήγορα στο πνεύμα της νέας του ομάδας και του ισχυρού ανταγωνισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ρόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 19 Σεπτεμβρίου στην εκτός έδρας ήττα από την Ρεάλ με 3-0 και λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στη Serie A στη νίκη του «Ολίμπικο» επί της Φροζινόνε με 4-0.

O Nικολό Ζανιόλο (1ος από αριστερά), με τον Μαντσίνι σε προπόνηση της Εθνικής

Πριν καν παίξει με την 1η ομάδα της Ρόμα, στις 3 Σεπτεμβρίου, κλήθηκε από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για τα παιχνίδια του Nations League, με Πολωνία και Πορτογαλία και έγινε μόλις ο 4ος Ιταλός παίκτης που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, χωρίς να έχει παίξει κανέναν παιχνίδι στη Serie A.

Ήδη μετράει με ρτην Ρόμα 10 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και πολύ γρήγορα δείχνει να καθιερώνεται, δικαιώνοντας τον Ρομπέρτο Μαντσίνι που όταν είχε ρωτηθεί για την κλήση του Ζανιόλο στην Εθνική, είχε δηλώσει ότι «ένας παίκτης με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Ζανιόλο, πρέπει να παίζει!».
Με πολύ υψηλή τεχνική παρά το ύψος του (1.90), είναι ένας σύνθετος μέσος που τα χαρακτηριστικά του δεν συμβαδίζουν με έναν ποδοσφαιριστή στα τέλη της εφηβείας του.

Αυτό που είναι ίσως πιο αξιοσημείωτο, τουλάχιστον από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι η κυριαρχία του σε ένα από τα απόλυτα βασικά του ποδοσφαίρου: αρνείται να χάσει την μπάλα. Έχει πνεύμα μαχητή και δεν θα χάσει ποτέ την μπάλα αν δεν «παλέψει» μέχρι τελικής πτώσης με τον αντίπαλο του.

Πριν από λίγο καιρό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε δηλώσει ότι προβληματίζεται που η Εθνική Ιταλίας δεν έχει έναν ηγέτη, έναν σούπερ σταρ. Μάλλον θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να παραδεχτεί το λάθος του, γιατί ο Νικολό Ζανιόλο έχει όλες τις προδιαγραφές, για να γίνει σουπερ σταρ…
Keywords
Τυχαία Θέματα