Η Ρεάλ Μαδρίτης στο πιάτο σας! (stats)

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Ρεάλ έδωσε 62 αγώνες, κατακτώντας το Champions League, το Παγκόσμιο Συλλόγων, καθώς και τα δύο Super Cup, το ευρωπαϊκό και το ισπανικό. Στο πρωτάθλημα κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Λεγανές. Συνολικά πέτυχε 39 νίκες, είχε 14 ισοπαλίες και υπέστη 9 ήττες, σκοράροντας 148 φορές, ενώ δέχτηκε 69 γκολ.


Ο ασύγκριτος ΚριστιάνοΟ Πορτογάλος super-star πέτυχε 44 γκολ σε 44 αγώνες, ενώ τον ακολούθησαν ο πρωταγωνιστής του τελικού του Κιέβου, Γκάρεθ Μπέιλ, με 21 γκολ σε 39 ματς κι ο Καρίμ Μπενζεμά, με τον Γάλλο να βρίσκει δίχτυα 12 φορές σε 47 αναμετρήσεις. Το BBC δίχως να κάνει την καλύτερη σεζόν του, ήταν και πάλι στις επάλξεις. Τα 44 γκολ του Ρονάλντο ήρθαν από 118 επιθετικές προσπάθειες προς την εστία, ενώ ο Ουαλός έφτασε τα 21 γκολ με 45 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Όσο για τις ασίστ; Η πρωτοκαθεδρία του Βάθκεθ δικαιώνει τον Ζιντάν, όπως εξάλλου το…συμμετοχικό παιχνίδι του Μπενζεμά και τα ανεβάσματα του Μαρσέλο.

Υπερπολύτιμος ο ΚαζεμίροΈνα από τα δύο πιο σημαντικά ευρήματα είναι η σημασία του Καζεμίρο στο παιχνίδι των Merengues, κάτι που φαίνεται πάνω στο γρασίδι κι ευτυχώς αποτυπώνεται στους αριθμούς, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση λένε την απόλυτη αλήθεια! Λένε δηλαδή, πως ο Ζιντάν δεν κάνει…ρούπι χωρίς τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ. Εξαιρουμένου του Κέυλορ Νάβας, ο άσος της Seleção είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, έχοντας τα περισσότερα ματς με φανέλα βασικού, ενώ πρωτεύει τόσο στα κλεψίματα όσο και στα κερδισμένα φάουλ (λογικό βάσει θέσης). Σε ότι αφορά στις πάσες, η γερμανική ακρίβεια του πρωταθλητή κόσμου Τόνι Κρόος δίνει ροή στο παιχνίδι του Ζιντάν, βοηθούμενη βέβαια από την μαεστρία του Λούκα Μόντριτς. Βεβαίως στον τομέα των μεταβιβάσεων, για να γίνει η σωστή αξιολόγηση, πάντα πρέπει να έχουμε κατά νου σε πιο σημείο του γηπέδου γίνονται και με ποια πίεση.

Οι δύο άσοι στο μανίκι του ΖιντάνΟ ισπανικός Τύπος τους έχει βαπτίσει «L.A.». Καμία σχέση με την αμερικανική πόλη. Προκύπτει από τον συνδυασμό του ονόματος του ενός και του επιθέτου του άλλου. Λούκας και Ασένσιο. Ο Ζιντάν έδειξε και φέτος εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο ντουέτο παίρνοντας πίσω σκέτο χρυσάφι! Αμφότεροι αγωνίστηκαν σε 53 αναμετρήσεις, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, ερχόμενοι κυρίως από τον πάγκο για να συνδράμουν. Ο Ασένσιο ήταν τέταρτος στα γκολ κι ο Βάθκεθ πρώτος στις ασίστ. Μια καλή ταινία θέλει κάτι ξεχωριστό και στο β’ ρόλο, όχι μόνο στους πρωταγωνιστικούς…
Keywords
Τυχαία Θέματα