Mαγεία Τζέιμς, προβάδισμα Ουόριορς!

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 1-0 στους τελικούς του ΝΒΑ, κερδίζοντας με 124-114 εντός έδρας τους Καβαλίερς στην παράταση, παρά τους 51 πόντους του ΛεΜπρον Τζέιμς!

Η πρώτη μονομαχία για το «δαχτυλίδι» έσπασε καρδιές, με το Κλίβελαντ να φτάνει μία ανάσα από το μπρέικ στην πρώτη κιόλας απόπειρα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν έχοντας το προβάδισμα, με το πρώτο ημίχρονο του τελικού να λήγει ισόπαλο με 56-56.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, αλλά στην τέταρτη το ντέρμπι συνεχίστηκε και στα τελευταία
λεπτά της κανονικής διάρκειας εξελίχθηκε ένα άνευ προηγουμένου «θρίλερ».

Πενήντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Τζέιμς με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα με 104-102 στην ομάδα του, ενώ στην συνέχεια έδειξε να κερδίζει επιθετικό φάουλ από τον Ντουράντ, με την απόφαση όμως να αλλάζει σε αμυντικό και τους Ουόριορς να ισοφαρίζουν. Τζέιμς και Κάρι...αντάλλαξαν καλάθια με τον δεύτερο να βάζει μπροστά τους γηπεδούχους με 107-106. Στα 4.5'' πριν από την λήξη, το Κλίβελαντ κέρδισε φάουλ όμως ο Χιλ ευστόχησε μόνο σε μία βολή. Ο Σμιθ πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν επιχείρησε σουτ και έβγαλε την μπάλα προς τα έξω, με αποτέλεσμα η κανονική διάρκεια να λήξει ισόπαλη.

Στην παράταση, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σερί 9-0 και τελικά πήραν την πρώτη νίκη από τις τέσσερις που χρειάζονται για τον τίτλο.

Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 51 πόντους (16/25 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10/11 βολές), 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ για τους νικητές οι Κάρι και Ντουράντ είχαν από 26 πόντους και ο Τόμπσον 24.
Keywords
Τυχαία Θέματα