Η «next generation» που θα πάρει τη θέση του Μέσι

Η «next generation» που θα πάρει τη θέση του ΜέσιmkatsafaΠέμ, 03/11/2021 - 17:24

Ο Αργεντινός βρίσκεται στην κορυφή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που η επόμενη γενιά των αστεριών της Μπαρτσελόνα ήταν νήπια όταν ο Μέσι έφτασε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ο 33χρονος, ήταν μόλις 16 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του με τους Καταλανούς σε ένα φιλικό εναντίον της Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο στις 16 Νοεμβρίου 2003.

Έκτοτε, ο μικρός Αργεντινός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εμφανίσεις και σημείωσε πάνω από 600 γκολ

σε 18 σεζόν γεμάτες τρόπαια στο «Camp Nou». Ωστόσο, οι καλές εποχές δεν διαρκούν για πάντα, και σύντομα οι νεαροί παίκτες της Μπαρτσελόνα που έρχονται από πίσω, θα βρεθούν στο επίκεντρο, καθώς ο Μέσι θα ολοκληρώνει στη σπουδαία καριέρα του. Η Daily Star Sport αναλύει τα χαρακτηριστικά των παικτών της «next generation» του ισπανικού συλλόγου.

ΑΝΣΟΥ ΦΑΤΙ
Ο έφηβος σταρ, είναι ο φυσικός κληρονόμος του θρόνου του Μέσι. Ο νεαρός ακραίος επιθετικός, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Μπαρτσελόνα ως 16χρονος το 2019, για να γίνει ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου. Όπως ο Μέσι, είναι έξυπνος, γρήγορος και «κλινικός» μπροστά στο στόχο. Ο Φάτι μετράει ήδη 11 γκολ σε 31 αγώνες στη La Liga. Αν ξεπεράσει το πρόβλημα με τους συνεχείς τραυματισμούς του, έχει τα προσόντα να αναδειχτεί σε αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

ΠΕΔΡΙ
Παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του παίζει χωρίς άγχος και πίεση, ο 18χρονος είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και αναπόσπαστο κομμάτι της Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν. Ήδη μετράει 40 συμμετοχές μέχρι στιγμής εφέτος, συνεισφέροντας τρία γκολ. Πολλοί τον συγκρίνουν  με τον Αντρές Ινιέστα,  χάρη στην ικανότητα του να ντριμπλάρει και την ικανότητά του να πασάρει σωστά. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν παίκτη σαν τον Πέδρι, εάν θέλει να κάνει μια επιτυχημένη μετάβαση στην επόμενη γενιά.

ΙΛΑΪΣ ΜΟΡΙΜΠΑ
Ο Μπουσκέτς είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της πανίσχυρης γενιάς του «tiki-taka» της Μπαρτσελόνα. Όπως ο Μέσι, έτσι και ο 32χρονος μέσος δεν θα είναι για πάντα στο προσκήνιο,  αλλά ο νεαρός Ιλάις Μορίμπα είναι σε θέση να μπει στα παπούτσια του Μπουσκέτς. Έχει χαρακτηριστεί ως συνδυασμός μεταξύ Μπουσκέτς, Γιάγια Τουρέ και Πολ Πογκμπά και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Με ύψος 1.85 στα 18 του χρόνια, μοιάζει σαν έναν έφηβο «γίγαντα» και καθώς το σώμα του θα αλλάζει, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον μία πολύ ισχυρή παρουσία στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα. Με την αθλητικότητα του, την ικανότητα να κρατάει την κατοχή της μπάλας και να την μοιράζει σωστά, είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. 

ΟΣΚΑΡ ΜΙΝΓΚΕΘΑ
Από τα 8 του χρόνια στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, παίζει με την ίδια ευχέρεια στόπερ και δεξί μπακ και ο Ρόναλντ Κούμαν τον εμπιστεύεται αρκετά εφέτος. Ήδη μετράει 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αν ο Πέδρι είναι ο κληρονόμος  του Ινιέστα, ο Μορίμπα του Μπουσκέτς, τότε ο Μινγκέθα είναι επόμενος Ζεράρ Πικέ. Δεν ανέβηκε γρήγορα στην πρώτη ομάδα, καθώς είναι ήδη 21 χρόνων, αλλά με το ταλέντο του μπορεί να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

ΡΙΚΙ ΠΟΥΙΓΚ
Από το 2013 στη «Masia», ανέβηκε ολοκληρωτική στην πρώτη ομάδα τον Οκτώβριο του 2020. Στις 13 Ιανουαρίου του 2021, πέτυχε το νικητήριο πέναλτι στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ  Ισπανίας απέναντι στη Σοσιεδάδ.  Δεν είναι ακόμη στις πρώτες επιλογές του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά είναι ένας πολύ έξυπνος μέσος, φανταστικός πασέρ και επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές στη θέση του, ίσως χρειαστεί να περιμένει τη σειρά του.

ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona II ΙΣΠΑΝΙΑ Εδώ και πολλά χρόνια ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστεί και έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ποδόσφαιρο. Article publish on Πέμ, 03/11/2021 - 17:24 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα