Η Μίλαν έχει τη φανέλα, η Ίντερ τον Μπαρέλα

Πρόκειται για επανάληψη του ημιτελικού του 2002-03, ο οποίος ήταν επίσης ένα Derby della Madonnina και είδε τους «ροσονέρι» να συνεχίζουν και να σηκώνουν το τρόπαιο αφού νίκησαν την Γιουβέντους στα πέναλτι στο Ολντ Τράφορντ μετά από ένα κακό 0-0 στην κανονική διάρκεια του τελικού στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, η ιταλική επιρροή εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, καθώς οι Στέφανο Πιόλι και Σιμόνε Ιντζάγκι συνοδεύονται στο φάιναλ φορ

από τον Κάρλο Αντσελότι.

Ο μοναδικός «ξένος» προπονητής που έχει απομείνει στη διοργάνωση είναι ο Καταλανός Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος πέρασε μέρος της καριέρας του στη Serie A φορώντας στα νιάτα του τις φανέλες των Μπρέσια και Ρόμα. Ο Αντσελότι είναι φυσικά ο πρωταθλητής Ευρώπης, αφού πήρε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να σηκώσει το τρόπαιο την περασμένη σεζόν, νικώντας τη Λίβερπουλ στον τελικό.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο επέστρεψε και είναι η κυρίαρχη δύναμη στο Champions League αυτή τη σεζόν, καθώς δύο από τις ομάδες και τρεις από τους τέσσερις προπονητές κατάγονται από τη χερσόνησο. Σίγουρα θα υπάρχει Φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από τότε που η Γιουβέντους ηττήθηκε με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2017, επειδή υπάρχει ένας εξ ολοκλήρου ιταλικός ημιτελικός μεταξύ Μίλαν και Ίντερ. Η μεν Μίλαν έχει τη φανέλα, η δε Ίντερ έχει τον Μπαρέλα.

Η 11αδα απέναντι στη Μπενφίκα (19/4). Νταρμιάν, Ντάμφρις, Ατσέρμπι, Τζέκο, Ονάνα, Μπαστόνι, Μιχταριάν, Ντι Μάρκο, Μαρτίνες, Μπαρέλα και Μπρόζοβιτς (αρχηγός)

Η Ίντερ έχει φέρει μερικούς έμπειρους αγωνιστές τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τις τάξεις της, από σημερινούς παίκτες όπως ο Έντιν Τζέκο, Χένριχ Μχιταριάν και ο Ρομέλου Λουκάκου. Ωστόσο, η καρδιά της ομάδας ήταν παίκτες που εντάχθηκαν στους «νερατζούρι» χωρίς καμία εμπειρία στο Champions League. Παίκτες όπως Μπαστόνι, Μαρτίνες και φυσικά ο Μπαρέλα που έφτασαν εδώ χωρίς να παίξουν ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ενώ ο αποτελεσματικός Ντι Μάρκο προερχόταν από τις ακαδημίες του συλλόγου. Όταν ο Μουρίνιο πανηγύρισε το τρόπαιο στο Μιλάνο δεν έβαλε ούτε έναν Ιταλο στην ενδεκάδα, στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα ο Ιντζάκι έβαλε πέντε! Όλοι αυτοί οι παίκτες οδήγησαν την Ίντερ με πολλές υποσχέσεις, αλλά έχουν πολλά να κάνουν καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος.

Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟ ΜΠΑΡΕΛΑ

Με τον τίτλο του στο Euro 2020 υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι στο πλαμαρέ του, ο Νίκολο Μπαρέλα θεωρείται ένας από τους καλύτερους χαφ στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος ο Μπαρέλα να δίνει στους τελευταίους του αγώνες στο Μεάτσα, εάν η Ίντερ δεν καταφέρει να προκριθεί στο Champions League της ερχόμενης περιόδου. Εδώ και καιρό υπάρχει ενδιαφέρον από τη Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ωστόσο, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η τελευταία ομάδα που έχει δηλώσει ενδιαφέρον για την προσγείωση του Μπαρέλα στη πόλη του φωτός, ο οποίος θα μπορούσε να εμπλέξει τον Λεάντρο Παρέδες που παίζει δανεικός από τους παριζιάνους στο Τορίνο, ως μέρος μιας ανταλλαγής παικτών και μετρητών. Για να κρατήσει τον Μπαρέλα στο ρόστερ μετά το καλοκαίρι, η Ίντερ πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά στη Serie A και να ανακτήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα ή να προχωρήσει μέχρι το τέλος και να κερδίσει το φετινό Champions League.

Η φόρμα του Μπαρέλα ήταν κρίσιμη για την Ίντερ στα δύο παιχνίδια του προημιτελικού του Champions League εναντίον της Μπενφίκα, αλλά υπάρχει πιθανότητα ο επιδραστικός μέσος να φύγει από το Μιλάνο το καλοκαίρι, εάν οι «νερατζούρι» δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο επόμενο. Ο Σαρδηνός μέσος έχει σκοράρει περισσότερα γκολ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν από οποιαδήποτε άλλη και η συνεισφορά του και στα δύο παιχνίδια με την Μπενφίκα βοήθησε την Ίντερ να φτάσει στον πρώτο της ημιτελικό του Champions League μετά από 13 χρόνια.

Η Ίντερ στα πόδια του Νικολό Μπαρέλα. Στην κορυφαία του σεζόν, ο Σαρδηνός μέσος υπέγραψε την πρόκριση στο Ντα Λουζ (0-2) όσο και στο Μεάτσα (3-3). Μια διπλή επίδοση MVP, αλλά ένας τίτλος που αποδόθηκε από την UEFA στον Μπαστόνι στη Πορτογαλία στο πρώτο παιχνίδι και στον Μαρτίνες στη ρεβάνς, που πιστοποιεί πόσο μπορεί να αξίζει ο πρώην παίκτης της Κάλιαρι. Κανείς από τη διοίκηση δεν σκέφτεται μια πώληση, βέβαια εάν καταστεί αναγκαία, ωστόσο, θα ήταν απαραίτητο να την αξιολογήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα