Παναθηναϊκός: Το déjà vu της ενδεκάδας του τριφυλλιού, 204 ημέρες μετά το διπλό στην Τούμπα

Είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι φορές που κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, διατήρησε την ίδια ενδεκάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε τρία σερί ματς του Παναθηναϊκού. Γενικά ο Σέρβος τεχνικός, δεν είναι προπονητής που αρέσκεται στο να κάνει μικρές ή μεγάλες αλλαγές στους σχηματισμούς του, προτιμώντας πάντα τη σταθερότητα, τη συνοχή και την ομοιογένεια, όμως έχουν έρθει έτσι τα πράγματα την εφετινή χρονιά στο "τριφύλλι" με τους ουκ ολίγους τραυματισμούς, τις ιώσεις και τις κάρτες που έγιναν

κομμάτι της καθημερινότητας στο Κορωπί, που κι ο ίδιος αναγκάζεται ανά δύο ή τρεις αγώνες να αλλάζει τουλάχιστον ένα με δύο πρόσωπα στο βασικό σχήμα.

Σ’ αυτό το break των δύο εβδομάδων για τη γιορτή του Πάσχα -και δη στην τελευταία εβδομάδα πριν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση- ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την ευτυχή συγκυρία να δει (έπειτα από πάρα πολύ καιρό) το απουσιολόγιό του να μένει "λευκό", πέραν των Αϊτόρ, Γκάνεα, Τρουιγιέ και Φρόκου, δηλαδή των μόνιμων τραυματιών της εφετινής περιόδου. Στο πλέον κατάλληλο timing, όπου πλέον η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία και η μάχη του τίτλου θα κριθεί μέσα στις έξι αγωνιστικές που απομένουν ως το τέλος των playoffs της Stoiximan Super League σ’ ένα ανελέητο Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή που θα απλωθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Κι επειδή καμιά φορά η ζωή κάνει... κύκλους, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε λίγα 24ωρα πριν απ’ την (καθοριστική) "μάχη" με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Κυριακή 23/4, 20:00 NOVASPORTS PRIME, LIVE από το Matchcenter του SPORT24 ), να ετοιμάζει ο Σέρβος τεχνικός μία ενδεκάδα που θυμίζει απόλυτα τον σχηματισμό που πήρε το μεγάλο διπλό (2-1 με ανατροπή) στην έδρα του δικεφάλου του Βορρά το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου.

Ναι, θα απουσιάζει ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της νίκης Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, που υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο τρεις εβδομάδες αργότερα και δίνει πλέον τις τελευταίες "γκαζιές" στο πρόγραμμα αποκατάστασής του, προκειμένου να επιστρέψει απόλυτα υγιής κι έτοιμος απ’ την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Θα είναι όμως "εκεί" ως βασικοί οι υπόλοιποι "10", συν τον Σεμπαστιάν Παλάσιος ο οποίος είχε τεθεί νοκ-άουτ στον συγκεκριμένο αγώνα λόγω διαστρέμματος στην ποδοκνημική.

Ο Μπερνάρ, ο Φακούντο κι ο "Μάγκνα"

Σ’ εκείνο το πρώτο, εφετινό αντάμωμα των δύο ομάδων στην Τούμπα (2/10), ο Μπερνάρ Ντουάρτε είχε κάνει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού έπειτα από δύο συμμετοχές ως αλλαγή στους αγώνες με την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, παίζοντας δεξιός εξτρέμ αντί του "Τούκου" ως το 90ό λεπτό, όταν κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Γκάνεα, με τις αντίστοιχες εσωτερικές αλλαγές.

Ο Φακούντο Σάντσες, όπως και τώρα, έτσι και τότε, είχε πάρει φανέλα βασικού στο δεξιό άκρο της άμυνας, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού του Γιάννη Κώτσιρα και διατήρησε τη θέση του (όπως θα γίνει και την Κυριακή, μετά το αψεγάδιαστο παιχνίδι του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), κάνοντας ένα πολύ μεστό ματς ανασταλτικά απέναντι στους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είχε επιστρέψει στην ενδεκάδα του "τριφυλλιού" σ’ εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό και τη θλάση που είχε υποστεί, με τον Γιοβάνοβιτς να επενδύει πάνω στη δυνατότητα του αριστεροπόδαρου στόπερ να ανεβάζει ψηλά τις γραμμές και να αποτελεί το πρώτο "σκαλοπάτι" στο "build up" του "τριφυλλιού" και τον Ισλανδό να πραγματοποιεί την πρώτη, πραγματικά σπουδαία κι επιδραστική εμφάνισή του με τα "πράσινα.

Ο Σένκεφελντ και η "σκληρή" τριάδα στα χαφ

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ είχε μόλις επιστρέψει απ’ τον τραυματισμό του στη μέση (ράγισμα σε σπόνδυλο) που τον κράτησε "off" για ένα μήνα, μετρώντας 13 λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως σ’ ένα απ’ τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν ο Γιοβάνοβιτς τον επανέφερε στο βασικό σχήμα και συγκρότησε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Μάγκνουσον.

Η δε "σκληρή" τριάδα των Ρουμπέν Πέρεθ, Δημήτρη Κουρμπέλη και Άνταμ Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που είχε δώσει ήδη τα... διαπιστευτήριά της στον μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (11/9, 4η αγωνιστική), έκανε τη... διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ένα απ’ τα "κλειδιά" (μαζί με τον Αϊτόρ) της κυριαρχίας και της μεγάλης ανατροπής του Παναθηναϊκού.

Όλοι οι παραπάνω, μαζί με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τον Χουάνκαρ και τον Άντραζ Σπόραρ που ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του και τα γκολ του στα δύο τελευταία ματς με Άρη κι Ολυμπιακό, θα είναι ξανά βασικοί το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Déjà vu ή σχεδόν ο τέλειος "κύκλος" έπειτα από 204 μέρες! Με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το ίδιο αποτέλεσμα για να κάνει άλλο ένα (τεράστιο) βήμα για τον εφετινό τίτλο...

Keywords
Τυχαία Θέματα