Η «μαύρη σελίδα» του προπονητή της Βίντι

Ο προπονητής της αντιπάλου της ΑΕΚ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάρκο Νίκολιτς, έχει πρωταγωνιστήσει σε ρατσιστικό επεισόδιο ως τεχνικός της Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Ο 39χρονος προπονητής κάθισε στον πάγκο της σλοβενικής ομάδας τη στις 11 Ιανουαρίου 2016, αλλά δεν την ολοκλήρωσε. Ο λόγος; Στις 10 Απριλίου, μετά από ένα αγώνα απέναντι στην Ζαβρτς που τελείωσε ισόπαλο με σκορ 1-1, αποκάλεσε τον Νιγηριανό επιθετικό Μπλέσινγκ Ελέκε (νυν παίκτη της Λουκέρνης) «μαύρο ηλίθιο» μετά τον έξαλλο πανηγυρισμό του τελευταίο σε γκολ
ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Ο Νίκολιτς απολογήθηκε στη συνέχεια στον παίκτη, τη διοίκηση και τους φιλάθλους, αλλά τέσσερις ημέρες αργότερα του επιβλήθηκε ποινή 7 αγωνιστικών εκτός αγωνιστικών χώρων και πρόστιμο 1.500 ευρώ από τη σλοβενική ομοσπονδία. Στις 18 Απριλίου το συμβόλαιό του λύθηκε κοινή συναινέσει.

Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Νίκολιτς. Ανέλαβε την Παρτίζαν και μετά από δύο νίκες και δύο ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια η ομάδα του έτρεξε αήττητο σερί 37 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο (33 νίκες – 4 ισοπαλίες) και κατέκτησε το νταμπλ. Αποχώρησε από το Βελιγράδι μετά από δική του επιθυμία, υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην Βίντι (τότε Βιντεότον) με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, και πλέον βρίσκεται στο διάβα της ΑΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα