Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια, ή μήπως όχι ακόμη…

Μετά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ η Λίβερπουλ μοιάζει να είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ όμως μπορεί να συμβούν πολλά.
Πόσο δε περισσότερο όταν ακόμη απομένει ένας ολόκληρος γύρος.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι «κόκκινοι» ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν διάπλατα στην Boxing Day, παίρνοντας ένα υπέροχο δώρο από την Λέστερ που ντύθηκε Άϊ Βασίλης, νικώντας την Μάντσεστερ Σίτι με 2-1.

Την ίδια στιγμή στο «Άνφιλντ» η ίδια «σκορπούσε» στους τέσσερις ανέμους τη Νιούκαστλ
με 4-0, βάζοντας τρεις ακόμη υπερπολύτιμους πόντους στο σακούλι.

Η Τότεναμ στο Λονδίνο δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Χάντερσφιλντ, νίκησε με 3-1 κι ανέβηκε εκείνη στην δεύτερη θέση του πίνακα.

Τα μαθηματικά λένε λοιπόν ότι η διαφορά της Λίβερπουλ είναι έξι πόντοι από τους «πετεινούς» και επτά από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σε πολλά από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η ομάδα του Κλοπ θα ήταν ήδη… πρωταθλήτρια. Όχι όμως στον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου όπου η έκπληξη και το στραβοπάτημα σε περιμένουν στην γωνία.
Εύκολο ματς δεν υπάρχει.

Βεβαίως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η φετινή Λίβερπουλ δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να σπάσει μια «περίοδο πόνου» και ανομβρίας 28 ολόκληρων ετών και ν’ ανέβει ξανά στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ.

Αλλά τα ίδιο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι μέχρι να το σιγουρέψει. Θα βρει μπροστά της πολλά κι επικίνδυνα ματς.

Το πρόγραμμα των "κόκκινων"

Με πρώτο και καλύτερο αυτό με την χαραυγή του νέου χρόνου, στις 3 του Γενάρη όταν θα πάει στο Ετιχάντ για να κοντραριστεί με την ομάδα την οποία θέλει ν’ αποκαθηλώσει, την Σίτι.

Στις 24 του Φλεβάρη θα δώσει ένα ακόμη ντέρμπι στο Μάντσεστερ αυτή την φορά στο «Θέατρο των Ονείρων» με την αναθαρρημένη Γιουνάιτεντ και μάλιστα την στιγμή που μόλις τρεις μέρες πριν θα έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κομβικό ματς και αυτό στις αρχές του Μάρτη στο Γκούντισον Παρκ με την συμπλίτισσα Έβερτον που θα κάνει τα πάντα για να την σταματήσει.

Στις 30 του ίδιου μήνα υποδέχεται την Τότεναμ, ενώ στις 13 Απριλίου την Τσέλσι.

Και μέσα σ’ όλα τα παραπάνω κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το που θα έχει φτάσει και στο Τσάμπιονς Λιγκ που σαφώς σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Βαρύ και για την Σίτι

Την ίδια στιγμή η Σίτι σίγουρα θα περάσει στην αντεπίθεση. Αν καταφέρει να νικήσει την Λίβερπουλ στις 3 του Γενάρη τότε θα μπει ξανά στο κόλπο και θ’ ανακτήσει ψυχολογία.

Στις 3 του Φλεβάρη υποδέχεται την Άρσεναλ, στις 10 του ίδιου μήνα την Τσέλσι και στην συνέχεια τρεις μέρες μετά παίζει για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Σάλκε στην Γερμανία.

Στις 23 του ίδιου μήνα πηγαίνει στο Λίβερπουλ για να παίξει με την Έβερτον σ’ ένα μήνα λοιπόν που θα κρίνει πολλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στις 12 Μαρτίου υποδέχεται την Σάλκε και τρεις μέρες μετά παίζει το ντέρμπι της πόλης με τους «μπέμπηδες».

Στις 20 Απριλίου υποδέχεται την Τότεναμ.

Γολγοθάς και για Τότεναμ

Μια Τότεναμ που εκείνη έχει διπλές υποχρεώσεις σε Αγγλία και Ευρώπη.

Και που στις 8 του Γενάρη υποδέχεται σε ντέρμπι του Λονδίνου την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ ενώ στις 13 φιλοξενεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα.

Στις 13 Φλεβάρη παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ και στις 27 του ίδιου μήνα αντιμετωπίζει εκ νέου την Τσέλσι για το πρωτάθλημα.

Στις 2 του Μάρτη φιλοξενεί την Άρσεναλ σ’ ένα ακόμη λονδρέζικο ντέρμπι και τρεις μέρες μετά πηγαίνει στην Γερμανία για την ρεβάνς με τους Βεστφαλούς.

Από το πρόγραμμα και των τριών πρώτων της Πρέμιερ Λιγκ καταλαβαίνει κανείς ότι ο δρόμος ακόμη είναι πολύ μακρύς. Βάλαμε σε σειρά τα ντέρμπι, ενώ φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς τις δυσκολίες οποιουδήποτε ματς στην Αγγλία.

Και την Μάντσεστερ του Σόλσκιερ να δείχνει ότι επιστρέφει φορτσάτη.

Και φυσικά χωρίς να ξέρουμε πόσο μακριά θα φτάσουν οι τρεις διεκδικητές στην Ευρώπη.

Η Λίβερπουλ είναι καβάλα στο άλογο, αλλά στην Αγγλία στο… «Ρόαγιαλ Άσκοτ» της Πρέμιερ Λιγκ τίποτε δεν τελειώνει μέχρι… να τελειώσει!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα