Σπουδαίο τρίποντο η Πάρμα

Με άμυνα για σεμινάριο η Πάρμα επέστρεψε στις νίκες! Οι παίκτες του Ρομπέρτο Ντ'Αβέρσα νίκησαν 1-0 εκτός έδρας την Φιορεντίνα, η οποία άσκησε πίεση ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες, δίχως να βρει μεγάλη ευκαιρία!

Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο στο Αρτέμιο Φράνκι! Η Φιορεντίνα μετά από δύο σερί νίκες μπήκε με αυτοπεποίθηση στο γήπεδο αλλά βρήκε... τοίχο! Η άμυνα της Πάρμα δυσκόλεψε τους βιόλα που δεν είχαν τις απαραίτητες ιδέες για να την διασπάσουν!

Δύο σουτ ένα από τον Μπενάσι και ένα από τον Κιέζα ότι είχε να δείξει η Φιορεντίνα σε ένα πρώτο
ημίχρονο όπου είχε 64% κατοχή μπάλας και υπερδιπλάσιες πάσες από τους Παρμένζι! Τι είχε να δείξει η Πάρμα;;; Το γκολ που της έδωσε προβάδισμα. Το πέτυχε ο Ινγκλέζε, στις καθυστερήσεις καθώς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Λαφόντ στην μοναδική επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή των βιόλα!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα! Την Φιορεντίνα να έχει κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει, μόνο με μακρινά σουτ! Στο 65ο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μπιαμπιανι έφυγε στην κόντρα για την Πάρμα και λίγο πριν απειλήσει τον Λαφόντ, ο Βίτορ Ούγκο τον γκρέμισε και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Για είκοσι-πέντε λεπτά η Φιορεντίνα με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο!

Παρόλα αυτά η Πάρμα δεν άλλαξε τα πλάνα της. Παρέμεινε στην άμυνά της και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα κράτησε το σπουδαίο τρίποντο, το πρώτο στην Φλωρεντία μετά τη σεζόν 2009/10!

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ : Λαφόντ - Μιλένκοβιτς (40' Λορινί), Πετσέλα, Ούγκο, Μπιράγκι - Βερτού, Μπενάσι (54' Ζέρσον), Εντιμίλσον (69' Τσεκερίνι) - Κιέζα, Πιάτσα, Σιμεόνε

ΠΑΡΜΑ : Σέπε - Ιακοπόνι, Μπαστόνι, Γκιλιόνε, Γκάτσολα - Στούλατς (46' Σκοτσαρέλα), Ντεϊόλα, Ριγκόνι (76' Μπαριλά) - Σιλιγκάρντι (87' Ζερβίνιο), Μπιαμπιανί, Ινγκλέζε
Keywords
Τυχαία Θέματα