Η Λίβερπουλ δεν κατοχύρωσε το «Λίβερπουλ»!

Απορρίφθηκε η αίτηση της Λίβερπουλ να κατοχυρώσει ως σήμα κατατεθέν για αποκλειστική της χρήση τη λέξη «Λίβερπουλ»!

Οι «ρεντς», προχώρησαν στο παραπάνω αίτημα προς την υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας της Αγγλίας, προκειμένου να «προστατέψει τους οπαδούς της από προϊόντα απομίμησης».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην ομάδα και τις δημοτικές αρχές, τοπικές επιχειρήσεις και ερασιτεχνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τη λέξη «Λίβερπουλ» στους διακριτικούς τίτλους της, ενώ την αντίθεσή του στην προσπάθεια του συλλόγου εξέφρασε και το γκρουπ φιλάθλων
Spirit of Shankly.

Τελικά, το αίτημα των «ρεντς» απορρίφθηκε, καθώς η αρμόδια υπηρεσία έκρινε ότι ένας τόσο διαδεδομένος όρος που αναφέρεται και στην πόλη του Μέρσεϊσαϊντ, δεν μπορεί να αποτελέσει σήμα κατατεθέν, αντίθετα με ότι είχε γίνει με παρόμοια αιτήματα των Τσέλσι και Τότεναμ.

Εκπρόσωπος του Spirit of Shankly χαιρέτισε την εν λόγω απόφαση λέγοντας: «Ο όρος ''Λίβερπουλ'' ανήκει σε όλη την πόλη του Λίβερπουλ και τους κατοίκους της. Θα πρέπει όλοι να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε ελεύθερα, όπως θέλουμε, χωρίς φόβο νομικών συνεπειών».

Η Λίβερπουλ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Πίτερ Μουρ, τόνισε ότι δεν θα γίνει έφεση κατά της απόφασης: «Το αίτημά μας έγινε καλή τη πίστη, για να προστατέψοουμε τα συμφέροντα του κλαμπ και των οπαδών. Παρ' όλα αυτά, δεχόμαστε την απόφαση και το πνεύμα υπό το οποίο ελήφθη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συζήτησαν μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δηλαδή τους τοπικούς εμπόρους και τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία».
Keywords
Τυχαία Θέματα