Η Λεβερκούζεν, ο Τσάμπι και η αναμονή για έναν τίτλο

“Ο πατέρας του ήταν προπονητής. Μου μοιάζει. Μεγάλωσε με πατέρα/ποδοσφαιριστή. Μεγάλωσε με πατέρα/ποδοσφαιριστή. Μετά έγινε ποδοσφαιριστής, φυσικά πολύ καλύτερος από εμένα. Η θέση του στο γήπεδο και η γνώση του παιχνιδιού είναι αρκετά υψηλή. Έπαιξε σε Ισπανία, Αγγλία και στην Γερμανία. Είχε προπονητές Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν, εμένα και τον Αντσελότι στην Ρεάλ Μαδρίτης, τον Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ οπότε νομίζω ότι αν συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία νομίζω ότι ο Τσάμπι έχει την προοπτική να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής”

Τάδε έφη Ζοζέ Μουρίνιο.

Υπάρχει

δεν υπάρχει η περίφημη ρήτρα στο συμβόλαιό του, νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει που βρίσκεται το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο μετά την Λέβερκουζεν και είναι σε αυτές τις τρεις ομάδες για τις οποίες ισχύει η περίφημη ρήτρα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου.

Με την προοπτική αποχώρησης του Κάρλο Αντσελότι για την Βραζιλία και την εθνική ομάδα της χώρας το επόμενο καλοκαίρι μοιάζει ο πιο λογικός προορισμός. Το να φύγει ο Κλοπ από την Λίβερπουλ μοιάζει απίθανο και για να απολυθεί ο Τούχελ θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ απλό. Να του πάρει το πρωτάθλημα η Λέβερκουζεν του Τσάμπι Αλόνσο. Μια λεπτομέρεια. Η Λέβερκουζεν δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα ποτέ. Αυτή και αν είναι πρόκληση.

Η ομάδα που παρουσιάζει είναι εξαιρετική. Πιθανότατα έχει στην διάθεσή του το μεγαλύτερο μυαλό/ταλέντο του Γερμανικού ποδοσφαίρου, τον Βιρτς. Βρήκε καλούς παίκτες στο ρόστερ και έκανε εξαιρετικές προσθήκες το καλοκαίρι γιατί τέτοιες είναι οι Τσάκα, Χόφμαν, Μπόνιφεϊς, Γκριμάλδο.

Η Λέβερκουζεν έχει σπάσει ήδη αμέτρητα ιστορικά ρεκόρ της.

Μετά από δεκαοκτώ αγώνες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις μετράει δεκαεπτά νίκες και μια ισοπαλία. Με την Μπάγερν στο Μόναχο με 2-2. Σε αυτά τα δεκαεπτά παιχνίδια σκοράρει μέσο όρο 3,4 γκολ ενώ πέρσι πετύχαινε 1,6 γκολ ανά παιχνίδι.

Με 34 βαθμούς μετά από έντεκα αγώνες η Λέβερκουζεν έχει ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου από την σεζόν 2015/16.

Είναι η μοναδική αήττητη Γερμανική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει κάνει το οκτώ στα οκτώ στο γήπεδό της σε πρωτάθλημα και Europa League χωρίς να έχει βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ. Έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές σε όλα τα παιχνίδια της Μπούντεσλιγκα που είναι ιστορικό ρεκόρ για το πρωτάθλημα.

Πασάρει την μπάλα στο 89,8% που είναι η καλύτερη επίδοση (…πασάρει με 89,2% στο τελευταίο τρίτο) ενώ ο στόπερ Γιόναταν Τα πασάρει με το εξωφρενικό 96,9% και όχι παίζοντας για ομάδα που παίζει πασούλες μεταξύ των στόπερ. Για να σκεφτείτε πόσο καλή τακτικά είναι η Λέβερκουζεν είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ σε αντεπίθεση επίσης εντυπωσιακό για μια ομάδα που ρισκάρει συνεχώς στην επίθεση και παίζει ψηλά.

Έχει σκοράρει 37 φορές μετά από 12 παιχνίδια άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ για τον σύλλογο και μόνο μια ομάδα στην ιστορία τα έχει πάει καλύτερα, η φετινή Μπάγερν που έχει πετύχει 43 γκολ.

Τα δυο μπακ της Γκριμάλδο και Φρίμπονγκ έχουν συνολικά 11 γκολ και 11 ασίστ μέχρι στιγμής.

Αυτή είναι η συνήθης ενδεκάδα του Αλόνσο και μέχρι τον Ιανουάριο όλα θα είναι καλά. Εκεί όταν φύγουν για το κύπελλο Εθνών Αφρικής οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Ταπσόμπα, Κοσουνού αλλά και ο βασικός φορ Μπόνιφεϊς θα είναι ένα σημείο της σεζόν για το οποίο ο Τσάμπι Αλόνσο θα πρέπει να έχει έτοιμη εναλλακτική λύση. Στην επίθεση υπάρχει ο Σικ. Στην άμυνα ο Ινκαπιέ. Η Λέβερκουζεν είναι και τυχερή μέχρι στιγμής με τους τραυματισμούς. Από την ενδεκάδα που βλέπετε οι εννέα από τους έντεκα έχουν παίξει και στα δώδεκα παιχνίδια βασικοί. Δύο ματς έχει χάσει ο Ταπσόμπα και ένα ο Τα. Στο προηγούμενο ματς ήταν και οι δύο αποστολή αλλά δεν έπαιξαν ενώ ο Ταπσόμπα έχει χάσει άλλο ένα ματς με πρόβλημα στο χέρι.

O τελευταίος τίτλος της είναι ένα κύπελλο το 1993, πριν από τριάντα χρόνια με αντίπαλο στον τελικό τους ερασιτέχνες της Χέρτα, ναι, την δεύτερη ομάδα της Χέρτα. Από τότε στο πρωτάθλημα έχει τερματίσει πέντε φορές δεύτερη (1997, 1999, 2000, 2002 και 2011). Τους τρεις πρώτους τίτλους τους έχασε από την Μπάγερν και τους δύο τελευταίους από τη Ντόρτμουντ. Εχει χάσει τρεις τελικούς κυπέλλου. Έναν τελικό Σούπερ Καπ. Έναν τελικό Champions League. Δεν την ακολουθεί άδικα το Neverkusen και αν ο Τσάμπι Αλόνσο την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου ναι, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα