Η κατάρα του Τιτανικού με το τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται – Ποιοι είναι οι πέντε πάμπλουτοι εγκλωβισμένοι

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναζητούν το αγνοούμενο τουριστικό υποβρύχιο που έκανε κατάδυση για μια περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η επαφή με το μικρό υποβρύχιο χάθηκε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του την Κυριακή στο σημείο του ναυαγίου. Ήταν περίπου 5μμ ώρα Ελλάδας. Από το απόγευμα της Δευτέρας, έγινε γνωστό ότι τους είχε απομείνει οξυγόνο το πολύ για 96 ώρες. Ήδη αυτό το χρονικό περιθώριο έχει μειωθεί δραματικά.

Τελευταία φορά που εντοπίστηκε

σήμα του υποβρυχίου ήταν όταν βρισκόταν ακριβώς πάνω από τον προορισμό του, το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το ναυάγιο βρίσκεται σε απόασταση περίπου 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης στον Καναδά.

Το θρίλερ γίνεται ακόμη πιο δραματικό καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι βρίσκονται εντός του υποβρυχίου. Μέσα στο υποβρύχιο πιστεύεται ότι επέβαιναν πέντε άτομα.

Δύο από τους επιβαίνοντες είναι ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος Σαχζάντα Νταούντ, 48 ετών, και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν.

Η οικογένεια Νταούντ έχει στενούς δεσμούς με τη Βρετανία με έπαυλη στην περιοχή του Σάρεϊ. Ο 79χρονος Χουσέιν Νταούντ, ο πατέρας του Σαχζάντα και παππούς του Σουλεμάν, είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Dawood Hercules Corporation που παράγει χημικά και της Engro Corporation που δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας.

Ένας άλλος από αυτούς που επέβαιναν στο πλοίο είναι ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας και εξερευνητής, Χάμις Χάρντινγκ.

Ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής, βρίσκεται επίσης στο πλοίο, ενώ το πέμπτο μέλος αυτής της παρέας ανθρώπων που αγνούνται φέρεται να είναι ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας.

Ξεχωριστή σημασία έχει η συμμετοχή του Ναρζολέ σε αυτή την ιδιαίτερη εκδρομή για γερά πορτοφόλια ή για ανθρώπους με πολύ ειδικό ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξη του πριν τέσσερα χρόνια στον Irish Examiner, δήλωνε ότι δεν αισθάνεται φόβο για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει ο βυθός.

“Είτε είσαι στα 11 μέτρα ή τα 11 χιλιομέτρα κάτω, εάν συμβεί κάτι κακό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν βρίσκεται στον βυθό σε πολύ μεγάλο βάθος, πεθαίνεις πριν αντιληφθείς καν ότι κάτι συμβαίνει, άρα δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα” είχε πει γελώντας στη συνέντευξή του ο εξερευνητής.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ συμμετέχει στις έρευνες με δύο αεροσκάφη C-130 Hercules για να αναζητήσουν το υποβρύχιο στην επιφάνεια του νερού, ενώ γίνεται και υποβρύχια έρευνα με τη χρήση σόναρ.

Πόσο κοστίζει μία εκδρομή με το τουριστικό υποβρύχιο

Η εταιρεία OceanGate Expeditions χρεώνει 250.000 δολάρια για μια θέση στην οκταήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά τον Τιτανικό.

Η τοποθεσία του διασημότερου ναυαγίου απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης και βρίσκεται σε δύο μέρη, με την πλώρη και την πρύμνη να χωρίζονται κατά περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια). Ένα τεράστιο πεδίο στο οποίο απλώνονται τα συντρίμμια περιβάλλει τα ναυαγισμένα τμήματα του υπερωκεάνιου που έχει κοπεί στα δύο.

Κάθε τουριστική αποστολή διαρκεί οκτώ ημέρες, σύμφωνα με το OceanGate, και κάθε κατάδυση περιλαμβάνει έναν επιστημονικό στόχο, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης της αποσύνθεσης του ναυαγίου.

Μια τέτοια εκδρομή διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Δείτε βίντεο από παρουσίαση του του αγνοούμενου υποβρυχίου από τον Στόκτον Ρας, CEO της εταιρείας OceanGate Expedition:

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα