Η ...κατάρα μπορεί να χτυπήσει πάλι την Ζάλτσμπουργκ

Στην Ζάλτσμπουργκ είχαν σίγουρη την επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν, μέχρι που ήρθε ο Άγιαξ και η Τότεναμ...

Η αυστριακή ομάδα κυριαρχεί στην χώρα, έχοντας κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο από το 2005, όταν πέρασε στον έλεγχο της Red Bull.

Ωστόσο, στην Ευρώπη η κατάσταση είναι διαφορετική, με την ομάδα της πόλης του Μότσαρτ να έχει 11 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης, «σκοντάφτοντας» στα προκριματικά επτά σερί
καλοκαίρια!

Φέτος η Ζάλτσμπουργκ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ξανά το πρωτάθλημα Αυστρίας και μαζί και την απ' ευθείας είσοδο στους ομίλους, όπως προβλέπει η κατάταξη της Αυστρίας στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει πλέον σημαντικό ενδεχόμενο οι Αυστριακοί να χρειαστεί να περάσουν ξανά από την διαδικασία των προκριματικών, στην οποία όπως προαναφέραμε δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά.

Άγιαξ και Τότεναμ θα είναι μία από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό προκαλεί...κρύο ιδρώτα στο Ζάλτσμπουργκ. Αν προκριθεί ο Άγιαξ και κατακτήσει το τρόπαιο, τότε θα συμμετάσχει απ' ευθείας στους ομίλους της επόμενης σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης (ο πρωταθλητής Ολλανδίας ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ) και η πρωταθλήτρια Αυστρίας θα...υποβιβαστεί στα προκριματικά.

Αν προκριθεί η Τότεναμ, κατακτήσει το τρόπαιο και ταυτόχρονα δεν τερματίσει σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ (κάτι που δεν δείχνει απίθανο με δεδομένο ότι «σπερς», Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι διεκδικούν στα ίσια δύο θέσεις), τότε πάλι θα συμμετάσχει απ' ευθείας στους ομίλους εις βάρους (σωστά το μαντέψατε!) της Ζάλτσμπουργκ!

Έτσι, οι Αυστριακοί σίγουρα εύχονται πρωταθλήτρια Ευρώπης να αναδειχτεί μία εκ των Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ για να κουνήσουν επιτέλους το «σεντόνι» για πρώτη φορά από το 1994-95, όταν είχαν συμμετάσχει στον ίδιο όμιλο με ΑΕΚ, Μίλαν και Άγιαξ.
Keywords
Τυχαία Θέματα