Η κατάκτηση του Europa League «χρυσώνει» τους «Κανονιέρηδες»

Τελευταία φορά που η Άρσεναλ πανηγύρισε ευρωπαϊκό τρόπαιο ήταν το 1994, όταν η τότε ομάδα του Τζορτζ Γκρέιαμ είχε νικήσει με 1-0 την Πάρμα κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων. Στις 29 Μαΐου έχει την ευκαιρία να διευρύνει το ευρωπαϊκό παλμαρέ της, στον «αγγλικό» τελικό του Europa League κόντρα στην Τσέλσι στο Μπακού.

Δίχως να υπολογίζουμε τα έσοδα από τo market pool αλλά κι εκείνα από το merchandising τις ημέρες των αγώνων, οι «Κανονιέρηδες» έχουν αποκομίσει 12,5 εκατομμύρια ευρώ από την αγωνιστική πορεία τους στο Europa League, στα οποία θα προστεθούν κι άλλα 4,5 εφόσον κατακτήσουν το τρόπαιο.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» βάσει συμβολαίων κάθε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, θα προσθέσει από 100.000 έως 500.000 λίρες στον τραπεζικό λογαριασμό του, σε περίπτωση επιτυχίας στο Μπακού, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Άρσεναλ, σε αντίθεση με την Τσέλσι, δεν έχει εξασφαλίσει μέσω της Premier League εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου, κάτι που θα συμβεί εφόσον επιβληθεί των «Μπλε» στο Μπακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα