Η Γκαζιαντέπ κρύβει... παγίδα!

Αν δει κανείς το προφίλ της σημερινής (20/12) αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Basketball Champions League, της Γκαζιαντέπ, μπορεί και να σκεφτεί ότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν εύκολο έργο. Μόνο έτσι, όμως, δεν είναι τα πράγματα!
Η τούρκικη ομάδα μετρά τέσσερις νίκες όλες κι όλες από την αρχή της σεζόν, σε σύνολο δεκαεννιά αγώνων. Συγκεκριμένα, έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα Τουρκίας σε έντεκα
παιχνίδια (ρεκόρ 2-9) κι άλλες δύο νίκες στο BCL σε οκτώ παιχνίδια (ρεκόρ 2-6), μία εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη, στον πρώτο γύρο. Στην Τουρκία είναι στη 15η θέση και στο BCL στην τελευταία, μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο σημερινό παιχνίδι γεμάτος ενέργεια από την προηγούμενη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και από το καλό σερί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έχει πέντε διαδοχικές επιτυχίες, και με ρόστερ χωρίς απουσίες. Η συνολική εικόνα, δηλαδή, συνηγορεί ότι εκ των προτέρων έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με την Γκαζιαντέπ.

Εδώ ακριβώς, όμως, βρίσκεται η... παγίδα! Η τούρκικη ομάδα, όπως δήλωσε χθες (19/12) ο προπονητής της, Νέναντ Μάρκοβιτς, αναζητεί απεγνωσμένα τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Θέλει να πιαστεί από αυτήν, ώστε να ανέβει ψυχολογικά και να ξεκινήσει την ανάκαμψή της. Αυτό είναι ένα σημείο, που οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα οι «ασπρόμαυροι», αν επιθυμούν να φύγουν νικητές από το Sahinbey Spor Salonu, από τον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 19:00, και να μείνουν ζωντανοί στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Αξιοσημείωτα, σε ό,τι αφορά στην τούρκικη ομάδα είναι τα εξής: πρώτος σκόρερ της στο Basketball Champions League είναι ο Sean Armand (1991, 1.93) με 11.8 πόντους, 4.5 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ, ενώ ο Jure Balazic (1980, 2.04) έχει 11.6 και 2.1 ριμπάουντ και ο Victor Rudd (1991, 2.06) 11.4 πόντους και 7.9 ριμπάουντ. Πρόσφατα, η Γκαζιαντέπ αποδέσμευσε τον DJ White (1986, 2.06) και τον αντικατέστησε με τον Robert Carter (1994, 2.06), ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά στη Lietuvos Rytas.
Keywords
Τυχαία Θέματα