Η επόμενη μέρα της – νέας – Κ19


Οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών έχουν αυξήσει τις προσδοκίες και για την αήττητη πρωταθλήτρια Κ19 του ΠΑΟΚ. Επιτυχίες που δεν αποτυπώνονται μόνον στους τίτλους ή τις όποιες αγωνιστικές επιτυχίες αλλά κυρίως στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών ικανών να σταθούν και να πρωταγωνιστήσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η επικείμενη σεζόν είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτής της ομάδας, όχι απλώς ως κάτι το μελλοντικό αλλά κυρίως επειδή ελάχιστα πρόσωπα θα θυμίζουν τις
προηγούμενες σεζόν. Ίσως τα μόνα κοινά εξ αυτών να είναι και τα πλέον σημαντικά καθώς η – αποδεδειγμένα – επιτυχημένη τεχνική ηγεσία με τους Πάμπλο Γκαρσία, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ παρέμεινε ως είχε.

Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα της ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Στις ακαδημίες η σταθερότητα και η συνέπεια έγκεινται στην αέναη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Τα παιδιά μεγαλώνουν, κάθε χρόνο τίθενται νέα στοιχήματα, τα συναισθήματα συχνά στερούνται ικανό χρόνο φιλτραρίσματος – πιστέψτέ μας δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιείς ότι εκείνος ο χαριτωμένος μπόμπιρας, είναι τώρα άντρας. Κάθε αρχή ωστόσο, εμπεριέχει ενθουσιασμό και νέα όνειρα. Όπως αυτή που χτίζεται τώρα στην Κ19 του ΠΑΟΚ.

Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας και μία φορά δευτεραθλήτρια Κ19, ετοιμάζεται ήδη για τη σεζόν 2019 – 20 με τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και τους συνεργάτες τους να έχουν αποχαιρετήσει ήδη τους «παλιούς» ενός απολύτως επιτυχημένου και αποδοτικού τριετή κύκλου και να δουλεύουν πάνω στη σταθερή φιλοσοφία του PAOK Academy για την εκπαίδευση των …επόμενων που θα εμπλουτίσουν το ανδρικό ποδόσφαιρο.Οι περισσότεροι από την ταλαντούχα φουρνιά έχουν ήδη βρει τον επόμενο προορισμό. Οι Μπαλoγιάννης, Λύρατζης, Διαμαντής και Τσαούσης έχουν παραχωρηθεί δανεικοί στο Βόλο, όπως και ο Γκαργκαλατζίδης στην Ξάνθη. Με μεταγραφή για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας αποχώρησε ο Τζοβάρας, ενώ οι Γαϊτανίδης, Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας ανήκουν πλέον στην πρώτη ομάδα και βρίσκονται στην Ολλανδία για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Η νέα Κ19 θα έχει χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Από τους γεννημένους το 2000, δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες έχουν τρεις ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ παραμένουν προφανώς οι γεννημένοι το 2001 και η «μαγιά» συμπληρώνεται με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002, οι περισσότεροι διεθνείς με την Εθνική παίδων και με κάποιους το 2003.

Η ομάδα της καινούριας σεζόν χτίζεται στο Βώλακα της Δράμας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 28 Ιουλίου. Πάντα υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσίαπου έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παρουσίας στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (δύο με την Κ19 κι ένα με την Κ17 τη σεζόν 2015-16) ».
Keywords
Τυχαία Θέματα