Η χαρά του παιχνιδιού

Μόλις έχει τελειώσει η καθιερωμένη συνέντευξη που μας παραχωρεί ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος των αγώνων. Καθώς απομακρύνεται από τον πάγκο του Ολυμπιακού για να διασχίσει όλο το γήπεδο με τελικό προορισμό τα αποδυτήρια του γηπέδου της Τρίπολης, ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» των αποθεώνει. Φωνάζει ρυθμικά το όνομά του, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του για τη δημιουργία μίας ομάδας που αρέσει πολύ.

Ξέρετε, οι φίλοι των «Πειραιωτών» είναι απαιτητικοί. Και δε χαρίζουν εύκολα το πιο θερμό χειροκρότημά τους
προς τον κόουτς. Όμως, ο Μαρτίνς, στα μισά και κάτι της διαδρομής, τους κέρδισε, εμφανίζοντας ένας σύνολο το οποίο αποδίδει εξαιρετικά όπου και αν αγωνίζεται. Του το αναγνωρίζουν και οι παίκτες του. Σε κάθε ευκαιρία, του απονέμουν τα εύσημα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Παραδέχονται δε πως απολαμβάνουν τα ματς. Αυτή ακριβώς είναι η χαρά του παιχνιδιού.

Τούτο είναι το πρώτο μεγάλο επίτευγμα του Πορτογάλου τεχνικού. Πήρε το καλοκαίρι μία νέα ομάδα, η οποία μετά από 17 αγωνιστικές είναι ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Ασφαλώς και η διαφορά των 8 βαθμών από την κορυφή είναι σημαντική. Αλλά μετά την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκης, οι «Πειραιώτες» έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε ανατροπή της εικόνας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το γεγονός πως σε όλα τα ματς πρέπει να πορεύονται στο μονόδρομο της νίκης, δεν τους δημιουργεί πίεση. Διότι εντός αγωνιστικού χώρου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν μπόλικη ενέργεια, φαντασία στο παιχνίδι τους και πίστη πως μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Τώρα, ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς, με αντίπαλο την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο. Και μετά, το πρόγραμμα έχει τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά και τον πρώτο προημιτελικό με τη Λαμία, όπως και τις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου. Χωρίς καμία αμφιβολία, το Φεβρουάριο μπορεί να κριθούν οι κόποι μίας χρονιάς. Αναμένουμε, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί ο Μαρτίνς το βεβαρημένο πρόγραμμα. Πάντως, οι παίκτες του έχουν την πίστη πως μπορούν να τα καταφέρουν στον πολυμέτωπο αγώνα τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα