Δώστε της το πρωτάθλημα

Στην χειρότερη βραδιά της φέτος, η Γιουβέντους βρέθηκε να χάνει από την Λάτσιο με 1-0, δεν είχε τελική προσπάθεια ως το 70ο λεπτό αλλά... νίκησε! Τρεις φάσεις, τέσσερις τελικές προσπάθειες και νίκη 2-1 στην Ρώμη και παράλληλα +11 από την Νάπολι! Game Over!

Για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια η Γιουβέντους δεν έκανε τελική προσπάθεια σε ένα ημίχρονο και αυτό τα λέει όλα για την εικόνα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου! Η Λάτσιο κέρδισε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και ήταν η μόνη που απείλησε! Οι Λουίς Αλμπέρτο (27') και Παρόλο (37')
νικήθηκαν από τον Σέζνι ενώ στο 43ο λεπτό ο Ρουγκάνι απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή στο πλασέ του Ιμόμπιλε! Η γηραιά κυρία έμεινε ζωντανή στο ματς αλλά είχε κάκιστη εικόνα!

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι! Η Λάτσιο συνέχισε την πίεση και σκόραρε με αυτογκόλ του Τσαν (59') από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λουίς Αλμπέρτο! Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν δύο μεγάλες ευκαιρίες ακόμη αλλά δεν πέτυχαν το γκολ που θα τελείωνε το ματς. Αστόχησε σε τετ-α-τετ ο Ιμόμπιλε (63') και ο Λουίς Αλμπέρτο με σουτ (67') έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σέζνι!

Στο 70ο λεπτό μπήκε στο γήπεδο ο Ζοάο Κανσέλο για την Γιουβέντους και το ματς άλλαξε! Η ομάδα του Αλέγκρι έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς στο 74ο λεπτό με τον Ντιμπάλα, ο Στρακόσα τον σταμάτησε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κανσέλο ο οποίος έκανε το 1-1! Στο 87ο λεπτό ο Μπερναρντέσκι από αριστερά προώθησε την μπάλα, εκτός φάσης ο Λούλιτς ανέτρεψε τον Κανσέλο, πέναλτι για την Γιουβέντους! Ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έγραψε το τελικό 1-2 (88').

Η Γιουβέντους με το 2-1 πήγε στο +11 από τη Νάπολι! Η Λάτσιο πλέον έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία 29 παιχνίδια απέναντι στην Γιουβέντους!

ΛΑΤΣΙΟ : Στρακόσα - Μπάστος (90' Νέτο), Γουάλας, Ράντου - Παρόλο, Λέιβα, Λούλιτς - Λ. Αλμπέρτο (81' Μπερίσα), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - Κορέα, Ιμόμπιλε (82' Καϊσέδο)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : Σέζνι - Ντε Σίλιο, Μπονούτσι (41' Κιελίνι), Ρουγκάνι, Σάντρο - Μπετανκούρ, Τσαν, Ματουιντί (60' Μπερναρντέσκι) - Ν. Κόστα (70' Ζ. Κανσέλο) , Κ. Ρονάλντο, Ντιμπάλα
Keywords
Τυχαία Θέματα