Η χαμένη ευκαιρία…

O επανεμφανιζόμενος στη Super League Λεβαδειακός του Βέλιτς είναι μια συμπαγής, αγωνιζόμενη στο όριο των δυνατοτήτων της, ομάδα, η οποία εξαντλεί κυρίως στα εντός έδρας ματς τις πιθανότητες βαθμολογικής συγκομιδής. Το έδειξε με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Ηττήθηκε στο “Λάμπρος Κατσώνης” μόνο από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.



Και μάλιστα μόλις σε έξι συνολικά παιχνίδια στη Λιβαδειά, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου στην εκκίνηση της σεζόν. Με τον Άρη ήταν το πρώτο από τα τέσσερα σερί εντός έδρας στο δεύτερο γύρο, άρα το ισόπαλο 1-1, πέραν του ότι επεκτείνει το ρεκόρ του Λεβαδειακού σε 8-4-2 με αντίπαλο την ομάδα του Πάρντιου, δίνει και βαθμολογική ώθηση για το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, τη στιγμή που και ο Ιωνικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έκοψαν βαθμούς από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο Λεβαδειακός έκανε τη δουλειά του με ξεκάθαρο και αποτελεσματικό ανασταλτικό πλάνο, σκόραρε με τον Χάμοντ και έπαιξε μέχρι το φινάλε, ακόμη και με 4-5-1 μετά την ισοφάριση του εξαιρετικού Πάλμα των 7 γκολ στη Λίγκα για το βαθμό. Τα κατάφερε.

Τη στιγμή ποιυ ο εκνευρισμένος από την εξέλιξη του ματς Πάρντιου αδυνατούσε να “χωνέψει” το άχαστο του Γκρέι στο 87′ και τις πολλές κλασικές, χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του στο διάστημα 60′-70′. Το θέμα είναι ότι ο Άρης, έκτος στη βαθμολογία και μακριά από τον αρχικό στόχο της σεζόν, σπατάλησε ένα ημίχρονο αγωνιζόμενος με 3-5-2, σύστημα που και στο φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα δεν απέδωσε.

Όπως δεν απέδωσε και ως αριστερός στόπερ ο Πίρσμαν στο χαμένο ματς στο Βόλο. Κι αν ο Άρης έχει να λέει για απουσίες στην άμυνα με Ενκουλού και Φαμπιάνο, τι να πεί και ο Βέλιτς που δεν είχε Βινίσιους και Λιάγκα, βασικούς στόπερ. Σημασία έχει ποιοί και πώς παίζουν.

Για τον Άρη στη Λιβαδειά ήταν μια ακόμη χαμένη ευκαιρία βαθμολογικής ανόδου. Για το Λεβαδειακό απέναντι στον Άρη, η δουλειά απέδωσε. Η παραμονή στην κατηγορία περνάει από τα εντός έδρας ματς. Super League λοιπόν, επιστρέψαμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η χαμένη ευκαιρία…,