Η ...ανώμαλη προσγείωση και η σκληρή πραγματικότητα

Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί αρκετά, αναφορικά με τα πλάνα που έχει η Pan Asia για τον Παναθηναϊκό. Αν και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ στις δηλώσεις που έχει κάνει σε ελληνικά ΜΜΕ κράτησε ...χαμηλά τη μπάλα και απέφυγε τα μεγάλα λόγια, το fund που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ έχει παρουσιαστεί από αρκετά μίντια ως ένα φιλόδοξο σχήμα που επιθυμεί άμεσα την ...εκτόξευση του Τριφυλλιού. Αυτό είναι και το λογικό. Αυτό περιμένει και ο κόσμος των Πράσινων. Όμως η αλήθεια είναι ...πικρή και εντελώς διαφορετική από τις προσδοκίες.

Η ...ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα ήρθε μέσω διαρροής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία έκανε ουσιαστικά λόγο για κοινή οικονομική πολιτική Αλαφούζου – Pan Asia, αναφορικά με το μπάτζετ του Τριφυλλιού. Οι Πράσινοι τόνισαν ότι η πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει το μπάτζετ που θα διαχειριστεί ο Νίκος Νταμπίζας για τη νέα σεζόν και αυτή είναι η ενημέρωση που έχει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, τόσο από τον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ.

Στην περίπτωση που η Pan Asia καταθέσει τα 20 εκ. Ευρώ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, τότε το συγκεκριμένο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες ανάγκες του συλλόγου και κυρίως για τα χρέη του κλαμπ. Όλα αυτά βέβαια έγιναν γνωστά μέσω της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι από την Pan Asia, κάτι που θα ήταν και το αναμενόμενο.

Από τη μια πλευρά είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος του Τριφυλλιού τι πρόκειται να ...έρθει την επόμενη σεζόν, ωστόσο από την άλλη ο δείκτης απογοήτευσης παραμένει στα ...ύψη, ενώ την ίδια στιγμή η Pan Asia κινείται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς.

Μόλις την Τρίτη ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος ( όχι στο 100%), χρειάζονται ακόμα κάποιες διευκρινήσεις για να τελειώσει και ο νομικός, ενώ σε δέκα ημέρες θα πρέπει – σύμφωνα με την συμφωνία των δύο πλευρών – να έχουν ολοκληρωθεί τα ΠΑΝΤΑ. Παράλληλα μέσα στον επόμενο μήνα, η Pan Asia θα χρειαστεί να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό των 20 εκ. ευρώ στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Τα ερωτήματα είναι αρκετά μετά από όσα έγιναν γνωστά και οι απαντήσεις μπορούν να δωθούν μονάχα από την πλευρά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ και των συνεργατών του. Αν και εφόσον προχωρήσει η υπόθεση, τότε θα πρέπει να μιλήσουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού με ειλικρίνεια για το πλάνο που έχουν για το σύλλογο. Μέχρι τότε υπομονή... Άλλωστε πλησιάζει η δωδέκατη ώρα...
Keywords
Τυχαία Θέματα