Η Super League έδειξε σέντρα στις 25/8

Είμαστε η μοναδική χώρα του ποδοσφαιρικού πλανήτη, που 23 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα των αγώνων, οι φίλαθλοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα και ο τηλεοπτικός πάροχος δεν μπορεί να καταρτίσει τηλεοπτικό πρόγραμμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εμπορικές ενέργειες για να προωθήσει το προϊόν του.

Η ανακοίνωση της Super League για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη
9 Αυγούστου καθιστά σαφές πως θα έχουμε κανονικά σέντρα στις 25 Αυγούστου. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της Λίγκας για να υπάρξει έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος πρέπει να υπάρχουν και συγκεκριμένες προβλέψεις, οι οποίες ανακοινωθήκαν από τον Συνεταιρισμό των ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, ορίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9/8 για την υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος και αν δεν υπάρχει απαρτία και πλειοψηφία θα γίνει επαναληπτική συνεδρίαση στις 13/8. Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία, τότε θα έχουμε και δεύτερη επαναληπτική στις 16/8 με απλή απαρτία και πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται εννέα ομάδες για να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτική “στέγη” δεν μπορούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος. Με βάση τον ΚΑΠ όποια ΠΑΕ δεν υπογράφει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, υποβιβάζεται αυτόματα στην παρακάτω κατηγορία και αντικαθίσταται από άλλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα