Η Samsung πιάστηκε (πάλι) να προσπαθεί να περάσει μια φωτογραφία DSLR για selfie από το A8

Oops i did it again!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung πιάνεται στα πράσα να επιδίδεται στην συγκεκριμένη πρακτική. Νωρίτερα φέτος, προσπάθησαν πάλι να ‘’περάσουν’’ stock φωτογραφίες για φωτογραφίες τραβηγμένες από την κάμερα του A8. Βέβαια η Samsung δεν είναι η μονή στο έγκλημα καθώς η Huawei χρησιμοποίησε την ιδιά τακτική σε καμπάνια στην Αίγυπτο.

Στο

συγκεκριμένο περιστατικό ‘’ένοχος’’ είναι το Μαλαισιανό website της Samsung, το οποίο πήρε την φωτογραφία της Djudjic, την έκανε edit, και έπειτα την προώθησε σαν μια φωτογραφία τραβηγμένη από την διπλή κάμερα του A8.

Σύμφωνα με την ιδιά την Djudjic, που ανακάλυψε την ‘‘παρασπονδία’’, η αυθεντική φωτογραφία της έγινε re-edit σε before-and-after φωτογραφία που επιδεικνύει τι μπορείς να κάνεις με ένα φίλτρο θόλωσης στο background της φωτογραφίας σου. Το μόνο πρόβλημα με όλη την πρακτική είναι ότι η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε με το Α8.

Η Samsung ακόμα δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Για να μην την αδικήσουμε, στην ιστοσελίδα της τονίζει (με μικρά γράμματα) ότι «The contents within the screen are simulated images and are for demonstration purposes only.»

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι κάμερες των κινητών γίνονται όλο και καλύτερες.» γραφεί η Djudjic στο Blog της. «Αλλά σιγουρά δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις διαφημίσεις που αναδεικνύουν τις ικανότητες τους.» Εμείς αυτό που έχουμε να προτείνουμε είναι να βλέπουμε ανεξάρτητα benchmarks πριν την επιλογή μιας συσκευής για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή: PCMag Greece

IGN GreeceΤο Tumblr θα απαγορεύσει κάθε είδος πορνογραφικού περιεχομένουAnthem - Game Awards Trailer TeaserPokémon: Let's Go - Play with Pokémon GO & Poké Ball Plus Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα