Η Riot ζήτησε από παίκτες του LoL να μην αναφέρονται σε εύθραυστα ζητήματα on air

Η τιμωρία θα εξετάζεται διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Το μπαν που έφαγε παίκτης από τη Blizzard επειδή υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ σε live συνέντευξή του έγινε αφορμή έτσι ώστε και άλλες εταιρείες να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές

Πρώτη

η Epic δήλωσε ότι ποτέ δεν θα υπάρξει κάποια τιμωρία σε παίκτη επειδή εξέφρασε πολιτικές ή προσωπικές απόψεις του. Σειρά τώρα έχει η Riot, η οποία ζήτησε από τους παίκτες της να μην συζητάνε ευαίσθητα θέματα on air.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα:

Σαν γενικό κανόνα επιθυμούμε να έχουμε τα μάτια του κοινού στραμμένα στο παιχνίδι και τους παίκτες. Έχουμε φαν από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και πιστεύουμε ότι αυτό έρχεται μαζί με την ευθύνη να κρατάει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις για ευαίσθητα θέματα(πολιτική, θρησκεία κλπ) μακριά.

Τα ζητήματα αυτά είναι ιδιαίτερα λεπτά, χρειάζονται βαθιά κατανόηση και διάθεση από τον άλλο να ακούσει, επομένως σίγουρα δεν μπορούν να καλυφθούν ενδελεχώς σε μία μετάδοση σαν αυτές που κάνουμε εμείς. Επομένως υπενθυμίσαμε στους παίκτες να απέχουν από τη συζήτηση τέτοιου είδους θεμάτων on air.

Η απόφαση μας αυτή συνάδει και με το γεγονός ότι έχουμε εργαζόμενους και φαν σε περιοχές όπου υπάρχει πολιτική ή/και κοινωνική αναταραχή, συμπεριλαμβανομένου και του Χονγκ Κονγκ. Πιστεύουμε λοιπόν ότι έχουμε ευθύνη να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να βεβαιωθούμε ότι όσα μεταδίδονται στις πλατφόρμες μας δεν θα κάνουν δυσμενέστερες ήδη έκρυθμες καταστάσεις.

Προσπαθούμε πάντα έτσι ώστε να μεταδώσουμε φοβερές εμπειρίες τόσο στους παίκτες όσο και στους φαν. Μπορεί αυτό να ακούγεται ιδεαλιστικό αλλά ελπίζουμε το League of Legends να γίνει μία θετική δύναμη η οποία θα ενώσει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του που αυτοί βρίσκονται στον κόσμο, ακόμα και αν είναι με ένα παιχνίδι τη φορά.

Όταν το IGN ρώτησε τη Riot τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος παραβεί τον κανόνα εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία θα εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφαση της Blizzard. Κατακραυγή η οποία υπήρξε αρκετά μεγάλη, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει να μποϊοκοτάρουν την εταιρεία λόγω της κίνησης της.

Ειδικά το subreddit της Blizzard έχει μετατραπεί πλέον σε σύμβολο του Χονγκ Κονγκ. Η όλη αυτή αντίδραση φαίνεται να είχε θετική επίδραση στον παίκτη που έφαγε το μπαν αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει την ποινή του και θα του δώσει το χρηματικό έπαθλο που δικαιούται.

IGN GreeceUpdate: To League Of Legends γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζειΦοίνικας (με τις Cailin Russo και Chrissy Costanza) | Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 - League of LegendsTo mind set και οι κατάλληλες στρατηγικές για το Red Bull Player One

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα