Η Nintendo σε δικαστική διαμάχη εξαιτίας του Joy-Con

Σε προβλήματα η εταιρεία.

Η Nintendo έχει βρεθεί στο στόχαστρο δικαστικής διαμάχης εξαιτίας ελαττωματικών Joy-Con.

Η δικαστική εταιρεία Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα στο αρμόδιο δικαστήριο. Η CSK&D αναφέρει ότι τα Joy-Con παραβιάζουν αρκετά άρθρα περί ασφάλειας των καταναλωτών και κοινού

δικαίου.

Η εταιρεία συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι τα Joy-Con είναι ελαττωματικά αφού παρά το γεγονός ότι ένας παίκτης δεν τα χειρίζεται καν, αυτά στέλνουν στη συσκευή το μήνυμα ότι κάποιο κουμπί έχει πατηθεί. Στο επίσημο site της μάλιστα υπάρχει και μία σχετική φόρμα που ρωτάει τους χρήστες αν κάτι αντίστοιχο τους έχει συμβεί ποτέ.

Η CSK&D έχει ονομάσει την παραπάνω συμπεριφορά των χειριστηρίων ως drift. Πρακτικά οι παίκτες μπορούν να καταλάβουν το drifting όταν ενώ παίζουν ο χαρακτήρας τους μετακινείται σε κάποια άλλη κατεύθυνση από αυτή που θέλουν.

Πρόκειται για ένα ενοχλητικό πρόβλημα το οποίο έχει κάνει την εμφάνιση του πολύ νωρίς στον κύκλο ζωής του Switch, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια λύση.

Επικοινωνήσαμε με τη Nintendo για το πρόβλημα και η εταιρεία απάντησε:

Στη Nintendo παίρνουμε πολύ σοβαρά την ποιότητα των προϊόντων μας και συνεχώς προσπαθούμε να τα βελτιώνουμε. Είμαστε ενήμεροι για τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τα Joy-Con. Επιθυμούμε οι καταναλωτές μας να περνάνε ωραία με το Nintendo Switch και αν οτιδήποτε τους αποτρέπει από τον συγκεκριμένο στόχο δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν στο http://support.nintendo.com για να βοηθήσουμε.

Σχετικά με την αγωγή η εταιρεία είπε: "Δεν έχουμε τίποτε να ανακοινώσουμε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα Joy-Con αφορά το Switch Lite, το οποίο, σε αντίθεση με το κανονικό Switch, δεν έχει χειριστήρια τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε.

Σε μία τέτοια περίπτωση όλη η συσκευή θα πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία. Σε ερώτηση μας η Nintendo απάντησε: "Περιμένουμε ότι η συσκευή θα λειτουργήσει όπως έχει σχεδιαστεί."

Αν και η Nintendo είναι ενημερωμένη για το πρόβλημα, αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους καταναλωτές. Η CSK&D έχει ήδη μαζέψει αρκετά παράπονα για να στοιχειοθετήσει κατηγορίες ενάντια στην εταιρεία. Το πώς αυτό θα εξελιχθεί, θα το μάθετε πρώτοι από το IGN.

IGN GreeceΑεροπορική μοίρασε δωρεάν Nintendo Switch στους επιβάτες πτήσης τηςΑνακοινώθηκε Νέο Nintendo Switch με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίαςH Nintendo σχεδιάζει ένα Data Transfer System για το Switch Lite

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα