Όταν ο Ολυμπιακός φέρνει «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι… (vids)

14:12 24/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, γύρισε από την Τσεχία με το 0-0 στις αποσκευές του, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήταν η έκτη «λευκή» ισοπαλία στην ιστορία του συλλόγου, σε πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο παρελθόν, οι Πειραιώτες «μετρούν» δύο προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν μόλις το δεύτερο 0-0 των «ερυθρόλευκων»,

σε νοκ-άουτ, με τον πρώτο αγώνα να είναι εκτός έδρας, ύστερα από το παιχνίδι με τον Άγιαξ τη σεζόν 1983-84.

Απομένει να φανεί εάν μπορεί να «τριτώσει» το καλό. Το 10.gr σας θυμίζει τι συνέβη τις προηγούμενες φορές που οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο πρώτο παιχνίδι:

1967-1968: Πρώτο παιχνίδι: Ολυμπιακός – Γιουβέντους 0-0/ Ρεβάνς: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός θα έβρισκε στον δρόμο του ιταλική ομάδα, μετά τη Μίλαν το 1959. Αντίπαλός του, η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 35.700 φίλαθλοι είδαν την ομάδα του Μπούκοβι να αναδεικνύεται ισόπαλη 0-0 με την «βέκια σινιόρα», στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ρεβάνς αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, με τους Ιταλούς να κερδίζουν 2-0 με γκολ των Ζιγκόνι και Μενικέλι, παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, τον αγώνα του Τορίνο παρακολούθησαν περίπου 5.000 Έλληνες φίλαθλοι.

1983-1984: Πρώτο παιχνίδι: Άγιαξ – Ολυμπιακός 0-0/ Ρεβάνς: Ολυμπιακός – Άγιαξ 2-0

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1983-84, ο Ολυμπιακός συναντήθηκε με τον Άγιαξ και πάλι για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής «Αίαντας», είχε περάσει ένα επεισοδιακό καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο 36χρονος Κρόιφ θα αποχωρούσε για τη «μισητή» Φέγενορντ. Παρόλα αυτά διέθετε παίκτες, όπως ο Κούμαν, ο Φαν Μπάστεν και ο Ράικαρντ. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπώς και έφυγε με το «πολύτιμο» 0-0 από το Άμστερνταμ. Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, περίπου 74.000 θεατές θα έβλεπαν από κοντά τον Ολυμπιακό, να επικρατεί 2-0 και να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείει μία ολλανδική. Τα γκολ του θριάμβου για τους «ερυθρόλευκους», πέτυχε στην παράταση ο Νίκος Αναστόπουλος.

2007-2008: Πρώτο παιχνίδι: Ολυμπιακός – Τσέλσι 0-0/ Ρεβάνς: Τσέλσι – Ολυμπιακός 3-0

Τη σεζόν 2007-2008, ο Ολυμπιακός θα προκρινόταν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 1999. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, πέρασε ως δεύτερη από ένα δύσκολο όμιλο, με Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο. Αντίπαλος στους «16», η Τσέλσι των Τέρι, Λάμπαρντ, Ανελκά, Μαλουντά, Μπάλακ, Μακελελέ, Ντρογκμπά, Τζο Κόουλ και των υπολοίπων σταρ. Το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα και όλα θα κρίνονταν στον επαναληπτικό. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση και ηττήθηκαν 3-0 από τους μετέπειτα φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ (ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

2016-2017: Πρώτο παιχνίδι: Ολυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0/ Ρεβάνς: Χάποελ Μπερ Σεβά – Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2016, θα έπρεπε για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των προκριματικών, για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προσπάθειά του ξεκίνησε από τον Γ’ προκριματικό γύρο, έχοντας ως αντίπαλο την ισραηλινή, Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι «ερυθρόλευκοι», με νέο προπονητή τον Βίκτορ Σάντσεθ, δεν κατάφεραν να νικήσουν στο Καραϊσκάκη, μένοντας στη «λευκή» ισοπαλία. Στην ρεβάνς του Ισραήλ, ένα γκολ στο 79’ για τους γηπεδούχους, έφερε το τελικό 1-0 για την Χάποελ και την «καταστροφή» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έμενε εκτός ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έπειτα από έξι χρόνια. Ο Βίκτορ πλήρωσε ακριβά τον αποκλεισμό και απολύθηκε την επόμενη μέρα, με τον Μπέντο να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών.

2016- 2017: Πρώτο παιχνίδι: Ολυμπιακός – Οσμανλισπόρ 0-0/ Ρεβάνς: Οσμανλισπόρ – Ολυμπιακός 0-3

Ψάχνοντας την ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλο, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Στην φάση των «32» της δεύτερης εν τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κληρώθηκε με την τουρκική Οσμανλισπόρ. Όταν στο πρώτο παιχνίδι, στο φαληρικό στάδιο, το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο 0-0, «ξύπνησαν» άσχημες μνήμες στο μυαλό των Πειραιωτών. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα επαναλαμβανόταν το «κάζο» του Αυγούστου. Πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τρία τέρματα και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού. Οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν στην επόμενη φάση από την Μπεσίκτας, αλλά η πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ, ήταν η δεύτερη στην ιστορία του συλλόγου, ύστερα από «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα