Η Marvel απολύει τον συγγραφέα Chuck Wendig

O ίδιος λέει ότι ήταν εξαιτίας "αρνητικότητας" και "χυδαιότητας" στα κοινωνικά δίκτυα.

H Marvel Comics απέλυσε τον συγγραφέα ιστοριών "Star Wars", Chuck Wendig.

Σε δήλωση του, σε blog post και στο Twitter, ο Wendig - που έγραφε το "Shadow of Vader" για την Marvel και

μια μη ανακοινωμένη σειρά "Star Wars" - μίλησε για την απόλυση του, που λέει ότι ήταν εξαιτίας "αρνητικότητας" και "χυδαιότητας" στα κοινωνικά δίκτυα.

"Σήμερα πήρα το τηλεφώνημα. Απολύθηκα. Εξαιτίας της αρνητικότητας και χυδαιότητας που φέρνουν τα tweets μου", είπε ο Wendig. "Σοβαρά, αυτό είπε ο editor μας, Mark [Paniccia]. Ήταν υπερβολικά πολιτικά, υπερβολικά χυδαία, υπερβολικά αρνητικά από μέρους μου. Πρακτικά, επειδή δεν ήμουν κόσμιος".

Ο Wendig έχει δεχθεί πυρά στα κοινωνικά δίκτυα για τις πολιτικές του απόψεις. Ως απάντηση στην απόλυση του είπε, "αυτό είναι αρκετά ψυχρό. Μου ραγίζει την καρδιά. Είμαι πολύ λυπημένος και ανησυχώ για τη χώρα στην οποία ζω, και τον κόσμο, και για όλους του δημιουργικούς ανθρώπους παγκοσμίως".

Μετά την κυκλοφορία του "Star Wars: Aftermath" το 2015, ο συγγραφέας είπε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με "ένα κίνημα αρνητικών κριτικών" που ξεκίνησε "με το που βγήκε το βιβλίο online" και μάζεψε αρκετές κριτικές ενός αστεριού επειδή το βιβλίο περιείχε χαρακτήρες της LGBT κοινότητας.

Ο Wendig είπε επίσης ότι δεχόταν παρενοχλήσεις για αρκετά χρόνια και είχε αναγκαστεί "να επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία και να τους προειδοποιήσει για πιθανό SWATting".

Το IGN επικοινώνησε με την Marvel, που δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Wendig, αλλά επιβεβαίωσε την απόλυση του.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceVenom: Νέες αποκαλύψεις και νέος εχθρός για τον Eddie BrockΗ Marvel Comics μας προετοιμάζει για νέα ομάδα GuardiansΝέο κόμικ για την καθημερινή ζωή του Spider-Man

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα