Η Focus Home Interactive αφαιρεί τα games της Frogwares από τα ψηφιακά καταστήματα

Και η Frogwares εξηγεί το γιατί.

To τελευταίο διάστημα αρκετοί τίτλοι, οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την Frogwares και εκδόθηκαν από την Focus Home Interactive, αφαιρέθηκαν από τις διάφορες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής, όπως το Steam, το PlayStation Store και το Xbox Store.

Σύμφωνα

με την Frogwares, η αφαίρεση των παιχνιδιών της από τα ψηφιακά καταστήματα, δεν έγινε με την δική της συναίνεση. Αντιθέτως, πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε από τον publisher με τον οποίο συνεργάζονταν η ουκρανική εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή την Focus Home Interactive. Στην πραγματικότητα η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς όπως αποκαλύπτει η Frogwares σε ανοιχτή επιστολή της, η Focus Home Interactive αρνείται να της παραχωρήσει τα title IDs των παιχνιδιών της, παρότι η συμφωνία έκδοσης και διανομής των εν λόγω τίτλων έχει λήξει.

H επίσημη απάντηση της Focus Home Interactive, η οποία κοινοποιήθηκε στην Frogwares πριν από μια εβδομάδα ρίχνει λάδι στην φωτιά, καθώς η γαλλική εκδότρια εταιρεία φαίνεται να σκαρφίστηκε μια νέα πολιτική προκείμενου να μην παραχωρήσει τα title IDs στην ουκρανική εταιρεία. Σύμφωνα με την πολιτική αυτή, η Focus δεν θα παραχωρήσει κανέναν τίτλο (content ID ή title ID) στους developers που έχουν αφαιρέσει όλα τους τα παιχνίδια από τον κατάλογο της Focus. Η συγκεκριμένη πολιτική σύμφωνα με την Frogwares, δεν είχε εφαρμοστεί σε κανένα από τα συμβόλαια που είχε υπογράψει με την Focus Home Interactive.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της πολιτικής, τα games που είχε αναπτύξει η Frogwares αφαιρούνται από τα ψηφιακά καταστήματα.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, το μόνο game της Frogwares που συνεχίζει να διατίθεται στις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής (Steam, PS Store, Xbox Store) από την Focus Home Interactive είναι το Sherlock Holmes Crime & Punishments. To εν λόγω Adventure όμως είναι πολύ πιθανό να αφαιρεθεί μετά τις 29 Σεπτεμβρίου (ενδεχομένως και νωρίτερα). Η Frogwares δηλώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όμως, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος τρόπος για να κυκλοφορήσουν ξανά τα The Testament of Sherlock Holmes, Magrunner: Dark Pulse και Sherlock Holmes versus Jack the Ripper στα PS3 και Xbox 360. Η Frogwares κλείνει την επιστολή της τονίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία των video games που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Η κίνηση της Focus Home Interactive όχι μόνο προκαλεί πλήγμα στα συμφέροντα της Frogwares, αλλά εμποδίζει και τους παίκτες από το να απολαύσουν μια σειρά από αξιόλογα Adventures.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τίτλοι, όπως το The Testament of Sherlock Holmes είναι εξαιρετικά δυσεύρετοι σε physical μορφή, τόσο στο PS3, όσο και στο Xbox 360. Εξίσου δυσεύρετη είναι και η physical έκδοση του Sherlock Holmes Crime & Punishments για τις κονσόλες. Επιπροσθέτως, το Magrunner: Dark Pulse διατέθηκε αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, οπότε κατά πάσα πιθανότητα οι κάτοχοι των PS3 και Xbox 360 δεν θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν. Ευτυχώς, τα The Testament of Sherlock Holmes, Sherlock Holmes Vs. Jack The Ripper and Magrunner: Dark Pulse θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά στο Steam, καθώς εκδόθηκαν από την ίδια την Frogwares και όχι από την Focus Home Interactive.

IGN Greece
Keywords
Τυχαία Θέματα