Η EA DICE σχολιάζει μετά από καιρό την αντιπαράθεση των loot boxes του Battlefront 2

Με ένα μικρό lag, 2 περίπου χρόνων...

Το Star Wars Battlefront 2 είναι σχεδόν 2 ετών και οι developers της ΕΑ DICE κατάφεραν μετά από αρκετή προσπάθεια να ξεφύγουν από τη "σκιά" των loot boxes.

"Φτάσαμε στο μηδέν, όσον αφορά τη σχέση των παικτών με το παιχνίδι, όμως σήμερα συνεχίζει να αυξάνεται μηνιαίως", δηλώνει ο design director του Battlefront 2, Dennis

Brännvall σε μια συνέντευξη του με το GamesIndustry.biz.

Η αρχική προσπάθεια της DICE να δώσει μια νέα προσέγγιση στο έργο της Pandemic Studios, απέτυχε αρχικά παταγωδώς, καθώς η απόφαση της εκδότριας εταιρείας ΕΑ, σε συνεργασία με την ίδια τη DICE να προσθέσουν loot boxes και pay-to-win mechanics, καταδίκασαν ουσιαστικά όσες ελπίδες επιτυχίας είχε το παιχνίδι.

Παρά την "απόσυρση" των loot boxes 24 ώρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, τα πράγματα είχαν ήδη ξεφύγει εκτός ελέγχου. Οι μετοχές της EA κατρακύλησαν, ένα γεγονός που χρειάστηκε περίπου ένα έτος για να διορθωθεί, ενώ αυτή η απόφαση της εκδότριας εταιρείας οδήγησε πολλά κράτη να σκεφτούν σοβαρά τη δημιουργία νομοθεσίας ενάντια σε τέτοιες "συμπεριφορές".

"Πλέον δεν περνά ούτε μια εβδομάδα, χωρίς να έχουμε σκεφτεί, πως θα ήταν τα πράγματα εάν δεν είχαμε φέρει στο προσκήνιο τα loot boxes, με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο Brännvall.

Οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, όμως η συνεχής υποστήριξη του παιχνιδιού με δωρεάν προσθήκες και updates έχουν καταφέρει να προσελκύσουν ξανά το κοινό. Στη Gamescom ανακοινώθηκε και το νέο roadmap του παιχνιδιού, το οποίο περιγράφει το πλάνο ανανέωσης του παιχνιδιού μέχρι και τον Δεκέμβριο, όταν θα κυκλοφορήσει και η νέα ταινία Star Wars Episode 9: The Rise of Skywalker.

Σύμφωνα με τον Brännvall, οι developers θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το live-service μοντέλο σε όλα τα επερχόμενα updates. "Δεν υπάρχουν ακόμη ξεκάθαρα σχέδια για ένα τρίτο Battlefront ακόμη, οπότε το Battlefront 2 θα συνεχίσει να αποκτά updates και βελτιώσεις, όπως πολλοί άλλοι τίτλοι του games-as-service μοντέλου".

O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

IGN GreeceΟ Obi-Wan Kenobi έρχεται στο Battlefront 2EA: Το κίνητρο των Star Wars fans είναι να ξέρουν περισσότερα από τους υπόλοιπους Star Wars fansΤι να περιμένετε από το Star Wars Battlefront 2 μέσα στο 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα