Η CD Projekt Red υπόσχεται "ανθρώπινες συνθήκες" εργασίας εν όψει Cyberpunk 2077

Δεν θα επαναληφθεί η πίεση του The Witcher 3.

Το Cyberpunk 2077 είναι ένας τίτλος που περιμένουμε οι περισσότεροι από εμάς με μεγάλη ανυπομονησία. Μετά τη δήλωση του CEO της εταιρείας, Adam Kicinski, για την Ε3 2019, το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι μπαίνει στην "τελική ευθεία".

Αυτή η "τελική ευθεία" στη βιομηχανία των video games,

μεταφράζεται όμως ως η πιο δύσκολη, αφού τα πάντα παίρνουν "φωτιά" και οι developers μαζί με το λοιπό προσωπικό εργάζονται πυρετωδώς (και μερικές φορές δίχως ίχνος ξεκούρασης) για να παραδώσουν το πολυπόθητο "προϊόν" έτοιμο.

Σε συνέντευξή του στο Kotaku ο συνιδρυτής της εταιρείας, Marcin Iwiński, μίλησε για τις συνθήκες εργασίας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα ήθελε η εταιρεία να είναι επίσης γνωστή για τον σεβασμό που δείχνει στους developers.

"Είμαστε γνωστοί για τον σεβασμό που δείχνουμε προς τους gamers. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά. Και θα ήθελα να είμαστε επίσης γνωστοί για τον σεβασμό που δείχνουμε στους developers."

Αξίζει να αναφέρουμε πως η CD Projekt Red αντιμετώπισε, στο παρελθόν, κατηγορίες από πρώην εργαζομένους σχετικά με το "βάναυσο" πρόγραμμα που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν για να ολοκληρώσουν το The Witcher 3, το επονομαζόμενο "crunch".

O Adam Badowski, επικεφαλής του στούντιο, δήλωσε πως "Από μία άλλη οπτική, θα πρέπει να θυμηθούμε πως όλη η παραγωγή παίρνει, ας πούμε, τέσσερα, μερικές φορές πέντε χρόνια και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (όπως τρία χρόνια) δεν υπάρχει 'crunch'". Ο Badowski ανέφερε επίσης ότι "Υπάρχει κι ένας άλλος παράγοντας—μερικές φορές υπάρχουν άτομα με ειδικές ικανότητες και δεν μπορείς να τους κλωνοποιήσεις. Τους χρειαζόμαστε για να εργαστούν πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Γι αυτό και τους ρωτάμε να περάσουν περισσότερο χρόνο πάνω σε κάτι γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει". Ο επικεφαλής του στούντιο πάντως υποσχέθηκε πως "οι τελικές ώρες παραγωγής του Cyberpunk 2077, θα είναι πολύ καλύτερες από αυτές του The Witcher".

Σύμφωνα με το Kotaku, η CD Projekt Red είναι από τις λίγες εταιρείες η οποία πληρώνει αδρά τις υπερωρίες των εργαζομένων της με 150% για τα νυχτερινά και 200% τα Σαββατοκύριακα.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceTo Cyberpunk 2077 θα έχει Photo ModeΣχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές είδαν το gameplay demo του Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077 Gameplay Demo

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα