Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε επειδή του ζήτησε να χωρίσουν – Τι ισχυρίστηκε στον Εισαγγελέα ο 46χρονος

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε στον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη για το φόνο της 55χρονης συντρόφου του το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο 46χρονος Γεωργιανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία, οπλοχρησία, φθορά πράγματος με φωτιά, βία κατά υπαλλήλου και ψευδή δήλωση στοιχείων.

Ενώπιον

του εισαγγελέα φέρεται πως ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και διέπραξε το έγκλημα όταν η γυναίκα του είπε να διακόψουν τη σχέση τους. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στην 4η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο 48χρονος, υπήκοος Γεωργίας, κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν αμίλητος, ενώ το αριστερό του χέρι ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο. Απολογούμενος προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν εντάσεις με τη σύντροφό του.

Το χρόνικο της άγριας δολοφονίας

Ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την άτυχη γυναίκα από τη Γεωργία και στη συνέχεια διέφυγε με ματωμένα χέρια. Τελικά συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Σύμφωνα πληροφορίες από μαρτυρίες που συγκέντρωσε η Voria.gr, η 56χρονη Γεωργιανή είχε έρθει πριν από χρόνια στην Ελλάδα με τον γιο της, που τότε ήταν περίπου 6-7 ετών. Πριν κάποιο διάστημα γνώρισε έναν ομοεθνή της, ο οποίος δεν ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και η ίδια πήγαινε και τον έβλεπε στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, ήταν έτοιμη να τον παντρευτεί. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν ο καθ’ ομολογίαν δράστης ήρθε πριν τρεις μήνες στο διαμέρισμα της 56χρονης, στην οδό Γραβιάς.

Οι ένοικοι περιγράφουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε ελληνικά και δεν ήταν κοινωνικός, ενώ τον έβλεπαν να πίνει και να γυρνά στη γειτονιά μεθυσμένος. Οι καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού ήταν συχνοί και μάλιστα πριν τον Δεκαπενταύγουστο η Ελένη, μετά από ένα άγριο καβγά κάλεσε την αστυνομία καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της.Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης”.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα