Γουλβς: Η καλύτερη χρονιά του Ποντένσε! (vids)

Toν γνωρίσαμε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε ηλικία 23 ετών.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ξεχώρισε από την αρχή με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Μικρός το δέμας, μόλις 1.65 μ., αλλά με τρομερή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και έφεση στις ντρίμπλες, ο Πορτογάλος εξτρέμ «ζάλισε» ουκ ολίγους πλάγιους μπακ που κλήθηκαν να τον αντιμετωπίσουν σε εγχώριο

επίπεδο, αλλά και σε Europa League και Champions League.

Φαινόταν από νωρίς ότι ο Ποντένσε…δεν ήταν για εδώ και πως η ώρα που θα μετακόμιζε σε κάποιο από τα Top – 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν θα αργούσε.

Αυτή ήρθε τελικά τον Ιανουάριο του 2020, με την…πορτογαλική παροικία της Γουλβς στην Premier League να αποκτά ένα ακόμα μέλος και τον Ολυμπιακό να εισπράττει περίπου 20 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Αν και ο Ποντένσε στα πρώτα του βήματα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα προσαρμογής, ενώ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και Covid, δεν άργησε να βρει τα πατήματά του στη Γουλβς και φέτος διανύει την καλύτερή του σεζόν από πλευράς παραγωγικότητας στο σκοράρισμα.

Ομολογουμένως, οι «λύκοι» δε σκοράρουν πολύ, έχοντας πετύχει μόλις 23 γκολ στις πρώτες 29 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και το γεγονός ότι έχουν για πρώτο φετινό σκόρερ έναν εξτρέμ που δεν είχε ποτέ στην καριέρα του διψήφιο αριθμό γκολ σε μία σεζόν, είναι σίγουρα πρόβλημα.

Όχι όμως για τον ίδιο τον Ποντένσε, ο οποίος έχει φτάσει τα 6 γκολ σε 27 συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας το προσωπικό του ρεκόρ των 5 γκολ από την πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό, το 2018-19.

Κατά τα άλλα, είχε πετύχει 4 στην Πορτογαλία με τη Μορεϊρένσε το 2016-17, ενώ ποτέ δεν είχε σκοράρει πάνω από τρεις φορές στις υπόλοιπες σεζόν του. Πέρσι στην Premier League είχε πετύχει μόνο 2 γκολ, πρόπερσι 3, ενώ στην πρώτη του μισή σεζόν στην Αγγλία σκόραρε μόνο μία φορά.

Τα γκολ του δίνουν βαθμούς

Σε μία σεζόν που η Γουλβς πασχίζει για να μείνει στην κατηγορία και οι βαθμοί έρχονται με το σταγονόμετρο, τα γκολ του Ποντένσε αξίζουν πραγματικά «χρυσάφι», καθώς τα περισσότερα έχουν συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με γκολ στις 6 Αυγούστου και το εκτός έδρας ματς με τη Λιντς, όταν άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με δεξί σουτ μετά από ασίστ του Τσαν. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς σε 2-1, αλλά αυτή είναι η μοναδική φορά μέχρι τώρα που γκολ του Ποντένσε δε συνδυάστηκε με βαθμολογική συγκομιδή!

Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Ποντένσε υπέγραψε την πρώτη νίκη της σεζόν για τους «λύκους», σκοράροντας εντός έδρας απέναντι στη Σαουθάμπτον με το αριστερό, μετά από ασίστ του Νούνες.

Πέρασε αρκετός καιρός για το τρίτο γκολ, αλλά ήρθε την Βoxing Day στη νίκη με 2-1 στην έδρα της Έβερτον, όπου έκανε το προσωρινό 1-1 στο 22′ με το δεξί έπειτα από τελική πάσα του Μουτίνιο.

Στις 4 Ιανουαρίου, βοήθησε την ομάδα του να πάρει άλλον έναν πολύτιμο πόντο στην έδρα της Βίλα (1-1), ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό με το αριστερό, έπειτα από τρομερή ατομική προσπάθεια.

Δέκα μέρες μετά, χάρισε το τρίποντο εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ, σκοράροντας στο 48′ μετά από αντεπίθεση.

Το έκτο «χτύπημα» στη σεζόν από τον Ποντένσε, ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ στο «Σίτι Γκράουντ», όπου στην 100ή συμμετοχή του με την ομάδα, ισοφάρισε σε 1-1 στο 83ο λεπτό, βοηθώντας τη Γουλβς να πάρει πόντο, πληγώνοντας τον πρώην εργοδότη του στον Ολυμπιακό, Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της Φόρεστ.

Με λίγα λόγια, από τους 28 πόντους που έχει ως τώρα η Γουλβς, τους 11 τους έχει πάρει σε παιχνίδια που σκόραρε ο Πορτογάλος!

Το μόνο που λείπει φέτος από το παιχνίδι του είναι οι ασίστ, καθώς δεν έχει δώσει ακόμα τελική πάσα, αντίθετα, έχοντας 3 πέρσι, 2 πρόπερσι και μία στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

Την καλύτερη χρονιά του όσον αφορά τις ασίστ την κατέγραψε το 2018-19 στον Ολυμπιακό, με οκτώ τελικές πάσες.

Η Γουλβς, έχει πλέον 9 αγωνιστικές στη διάθεσή της για να σώσει τη φετινή δύσκολη σεζόν. Αν τα καταφέρει, σίγουρα ο Ποντένσε θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές…

Keywords
Τυχαία Θέματα