Γώγος: Αυτήν την εβδομάδα η απόφαση για τα σχολεία

Γώγος: Αυτήν την εβδομάδα η απόφαση για τα σχολείαtnalΔευ, 12/28/2020 - 13:03

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Ιανουαρίου σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπο Γώγο.

«Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία

στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή», μιλώντας στο Mega.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε ότι «δεν έχουμε πάρει αποφάσεις ακόμα, θα τα δούμε τις προσεχείς δύο εβδομάδες και θα πηγαίνουμε βήμα - βήμα», ενώ για τις μέρες των Χριστουγέννων τόνισε πως «τα μέτρα τηρήθηκαν αυτές τις ημέρες, δεν έγιναν έκτροπα».

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό και πότε αυτές θα επιτραπούν, ο ίδιος είπε: «Θα το δούμε σιγά σιγά, πρέπει να υπάρχει ομοιόμορφη κατάσταση στην Ελλάδα για να γίνονται τέτοιες μετακινήσεις. Είναι νωρίς ακόμα για αυτό».

«Δεν υπάρχει ακόμα καμία αλλαγή σχεδίου. Νομίζω μέσα στις γιορτές δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν σπουδαίες αλλαγές. Και από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας» πρόσθεσε.

Πηγή: www.news.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός «Τα μέτρα τηρήθηκαν αυτές τις ημέρες, δεν έγιναν έκτροπα» Article publish on Δευ, 12/28/2020 - 13:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα