Bέχορστ: Στη σκιά των Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ

Bέχορστ: Στη σκιά των Λεβαντόφσκι και ΧάαλαντageorgiΔευ, 12/28/2020 - 12:08

Ο Βάουτ Βέχορστ δεν μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας στην Μπουντεσλίγκα λόγω της παρουσίας των Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ, όμως αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ.

Οι «λύκοι» ολοκλήρωσαν το 2020 στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του γερμανικού πρωταθλήματος και σε ένα μεγάλο βαθμό το οφείλουν στα γκολ του Ολλανδού στράικερ.

O υψηλόσωμος (1.97

μ.) επιθετικός που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βίλεμ, σκόραρε με σεβαστή συχνότητα ήδη από τα χρόνια του σε Έμεν και Χεράκλες Άλμελο. Βελτίωσε όμως ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του σε μία διετία στην Άλκμααρ (2016-2018). Έτσι σκοράροντας πάνω από ένα γκολ ανά δύο ματς μέσο όρο, κέρδισε το εισιτήριο για την Μπουντεσλίγκα και την Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2018.

Το απόκτημα των 10.5 εκατ. ευρώ, δεν έδειξε καθόλου έξω από τα νερά του σε ένα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Την πρώτη σεζόν του στη Γερμανία το 2018-19 πέτυχε 17 γκολ, για να ακολουθήσουν άλλα 16 την περσινή περίοδο, περισσότερα απ΄ότι στράικερ όπως οι Αγουέρο, Σουάρες και Ντζέκο.


Αξιοπρεπέστατοι αν μη τι άλλο αριθμοί για έναν επιθετικό επιπέδου Μπουντεσλίγκα, αλλά κάπως υποτιμημένοι με δεδομένη την τρομερή φόρμα των «μπόμπερ» της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ το ίδιο διάστημα.

Φέτος, ο Λεβαντόφσκι εξακολουθεί να είναι από άλλο πλανήτη, όμως ο 28χρονος Βέχορστ κοντράρεται στα ίσια με τον Χάαλαντ στη μάχη των σκόρερ, έχοντας πετύχει ήδη 9 γκολ σε 13 εμφανίσεις, με τον Νορβηγό να έχει 10.

Σε λιγότερες από δυόμισι σεζόν στην ομάδα έχει ήδη ανέβει στην όγδοη θέση των σκόρερ της Βόλφσμπουργκ ιστορικά (51 γκολ σε 97 επίσημα ματς).

Όσον αφορά τη συχνότητα στο σκοράρισμα, ο μέσος όρος των 0.53 γκολ ανά αγώνα Μπουντεσλίγκα (42 σε 79 ματς), τον φέρνει πίσω μόνο πίσω από τους πρωταθλητές με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ το 2009 Έντιν Ντζέκο (0.59) και Γκραφίτε (0.53)!

Ο προπονητής του Όλιβερ Γκλάζνερ δηλώνει ότι ο τέσσερις φορές διεθνής με την Ολλανδία είναι ο καλύτερος εκτελεστής που έχει προπονήσει από τα χρόνια του ως βοηθός στην Ζάλτσμπουργκ, όπου είχε παίκτη τον Σαντιό Μανέ, σήμερα της Λίβερπουλ.

Ο Ολλανδός, έχει μεγάλη ποικιλία στα τελειώματά του, έχοντας σκοράρει φέτος πέντε φορές με το «καλό» του δεξί πόδι, τρία με το κεφάλι και ένα με το αριστερό.

Ακόμα όμως και σε μέρες όπου είναι μακριά από τον καλό του εαυτό δεν το βάζει κάτω, δεν επηρεάζεται από τις χαμένες ευκαιρίες και παλεύει, όπως στο πρόσφατο ματς με την Άιντραχτ, όπου σκόραρε δύο φορές στο τέλος, βοηθώντας την ομάδα του να κάνει ανατροπή σε 2-1.

Μπαίνοντας πλέον στα πιο παραγωγικά χρόνια θεωρητικά για έναν ποδοσφαιριστή, ο Βέχορστ - ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Βόλφσμπουργκ έως το καλοκαίρι του 2023 - δείχνει πλέον έτοιμος να ανέβει επίπεδο και αυτό μπορεί να γίνει σύντομα.

Τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε ότι η Τότεναμ είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Αν οι «σπερς» είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα 35-40 εκατ. ευρώ που ζητά η γερμανική ομάδα, μπορούν να κάνουν δικό τους έναν από τους πιο υποτιμημένους στράικερ της Ευρώπης.

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Bundesliga - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Wolfsburg - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VFL Wolfsburg ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο Βάουτ Βέχορστ δεν μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας στην Μπουντεσλίγκα λόγω της παρουσίας των Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ, όμως αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Article publish on Δευ, 12/28/2020 - 12:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα