Γκουαρντιόλα: «Πληρώνουμε παραπάνω επειδή είμαστε η Σίτι»

Όπως υποστήριξε ο Καταλανός τεχνικός τις περισσότερες φορές, οι «πολίτες» είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν «καπέλο» που φτάνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, για μια μεταγραφή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θέλει να κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας τους Μπερνάρντο Σίλβα και Κάιλ Ουόκερ.

Αρχικά, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Είναι τόσο σημαντικοί παίκτες για εμάς, θα κάνουμε τα πάντα. Η αντικατάσταση αυτών των δύο παικτών είναι τόσο δύσκολη. Είναι ο παίκτης μας και θέλουμε να μείνει. Αν τον θέλουν η Μπάρτσα, θα πάρουν ένα αεροπλάνο και θα έρθουν εδώ και θα μιλήσουν με τον αθλητικό

διευθυντή και τον διευθύνοντα σύμβουλό μας για να καταλήξουν σε συμφωνία, γιατί πρέπει να υπάρχουν τρία μέρη».

Στη συνέχεια, ο Καταλανός τεχνικός συμπλήρωσε: «Για να αγοράσουμε έναν παίκτη, μόνο και μόνο επειδή είμαστε η Μαν Σίτι, είναι 10 με 15 εκατομμύρια λίρες ακριβότερο από τους άλλους συλλόγους. Οι ίδιοι [σύλλογοι], όταν θέλουν τους σημαντικούς παίκτες μας, πρέπει πρώτα να κάνουν μια προσφορά – και αυτό δεν έχει συμβεί. Στην περίπτωση του Μπερνάρντο και του Κάιλ, μιλάμε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ή και χρόνια για το πόσο σημαντικοί είναι για εμάς, πόσο τους θέλουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά δε θα συμβεί αν οι σύλλογοι δεν καταλήξουν [σε συμφωνία], διότι πρόκειται για παίκτες τεράστιας σημασίας. Όταν χάνουμε τέτοιου είδους παίκτες πρέπει να βγούμε στην αγορά για τους αντικαταστάτες και αυτοί οι παίκτες δεν κοστίζουν 10, 20, 30, 40 ή 50 εκατομμύρια λίρες. Όχι, είναι πιο ακριβοί από αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα