Γκατούζο: "Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός, μας βοήθησαν οι αλλαγές"

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Τζενάρο Γκατούζο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο «Σαν Σίρο». Παραδέχθηκε πως οι αλλαγές του βοήθησαν την ομάδα του να φθάσει στη νίκη. Ένα απρόοπτο, διέκοψε για λίγο τις δηλώσεις του τεχνικού της Μίλαν.

Για τις αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου. Κάνατε κάποιο λάθος που δεν ξεκινήσατε τους Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου ή το διορθώσατε με τη χρησιμοποίησή τους στο δεύτερο μέρος;
«Μέχρι χθες μου λέγατε ότι δεν τους βγάζω ποτέ.
Σήμερα με ρωτάτε αυτό. Μπήκαν και άλλαξαν τον αγώνα. Αλλά χρειάζονται και ξεκούραση. Η ομάδα είχε προβλήματα. Δεν αμυνόταν σωστά και δεν πίεζε σωστά. Χρειάστηκαν τα γκολ του Κουτρόνε για να αλλάξει το παιχνίδι».

Ήταν σωστή ιδέα που παίξατε με δύο επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο;
«Πρέπει να γίνονται δοκιμές. Στο πρώτο ημίχρονο δεν γέμιζαν οι παίκτες μου σωστά την περιοχή. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του αγώνα και κρατούσε σωστά τη μπάλα. Για αυτό προχώρησα στις αλλαγές».

Οι αλλαγές ήταν σωστές. Αλλά υπάρχει κάποια πρόοδος στο παιχνίδι της Μίλαν επί των ημερών σας;
«Βλέπω βελτίωση μετά τις δύο τελευταίες νίκες που πετύχαμε. Τεχνικά παίζουμε καλά. Πρέπει να διαβάζω καλύτερα τους αγώνες, όταν η ομάδα μου δεν έχει στην κατοχή της τη μπάλα».

Υπέφερε η ομάδα σας στο κέντρο;
"Το κέντρο του Ολυμπιακού είναι πολύ ποιοτικό. Έφθαναν γρήγοροι στη μπάλα. Είναι μία ποιοτική ομάδα. Εμείς έχουμε προβλήματα στον αμυντικό τομέα".

Στο σημείο αυτό διεκόπη για λίγα λεπτά η συνέντευξη Τύπου όταν μία κοπέλα του τομέα επικοινωνίας της Μίλαν ζαλίστηκε και είχε τάσεις λιποθυμίας. Χρειάστηκε η επέμβαση του γιατρού της Μίλαν για να συνέλθει και να αποχωρήσει από την αίθουσα μέσα σε χειροκροτήματα των δημοσιογράφων που ήταν στην αίθουσα Τύπου του Σαν Σίρο.

Πριν αποχωρήσει, ο Γκατούζο γύρισε και της είπε: «Ξέρεις πόσες φορές φοβάμαι μην πάθω κάτι τέτοιο από την πίεση;».

Ακολούθως ρωτήθηκε για το γεγονός πως το «Σαν Σίρο» είχε μόλις 25.000 θεατές.
«Το ωράριο του αγώνα δε βοήθησε. Ήταν μεσοβδόμαδα που ο κόσμος δουλεύει. Μας εξυπηρετούν οι ώρες του Τσάμπιονς Λιγκ. Δε συμφωνώ που στο Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχουν αγώνες που διεξάγονται νωρίς. Πρέπει να βελτιωθεί η Μίλαν για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει».
Keywords
Τυχαία Θέματα