Γιουβέντους: Έρχεται Τορίνο ο Τιάγκο Μότα

Η Μπολόνια επιβεβαίωσε επίσημα την επικείμενη αποχώρηση του Τιάγκο Μότα, αφήνοντας ελεύθερο τον προπονητή να ενταχθεί στην ενδιαφερόμενη Γιουβέντους. Ο 41χρονος Βραζιλιάνο-Ιταλός επέβλεψε μια ιστορική σεζόν στην Emilia-Romagna αυτή τη θητεία, καθώς η ομάδα του έφτασε στο Champions League για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οδηγώντας την στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ηλεκτρική φίρμα του ποδοσφαίρου του Τιάγκο Μότα

τράβηξε την προσοχή της Γιουβέντους, η οποία πλέον αναμένεται ευρέως να διορίσει τον προπονητή το καλοκαίρι, διαβάζοντας για να ξεκινήσει ένα νέο έργο στο Τορίνο μετά την σκληρή αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε σήμερα (23/5), η Μπολόνια επιβεβαίωσε ότι ο Τιάγκο Μότα δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο, επιτρέποντάς του να φύγει ελεύθερος στα τέλη Ιουνίου, ώστε να μετακομίσει στο Τορίνο. Στα 75 παιχνίδια του ως επικεφαλής των Rossoblu, κέρδισε 35 αγώνες, έφερε 23 ισοπαλίες και έχασε 17, με μέσο όρο 1,71 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της Μπολόνια, Τζόι Σαπούτο, μίλησε για τη δουλειά του Τιάγκο Μότα, λέγοντας: «Σε αυτά τα δύο χρόνια γνώρισα έναν προετοιμασμένο και νικητή προπονητή, ο οποίος έδωσε στην ομάδα μια λαμπρή αγωνιστική ταυτότητα. «Το επίτευγμα της πρόκρισης στο Champions League παρασύρει τον ίδιο και όλους τους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας. Θα ήθελα να μείνει στη Μπολόνια, αλλά μπορώ μόνο να ευχαριστήσω αυτόν και το επιτελείο του για αυτές τις υπέροχες σεζόν και να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα