Γιουβέντους : Η ανάλυση του Βλάχοβιτς (infographics)

Ο Μοράτα θέλει να φύγει και για να λέμε την αλήθεια η Γιουβέντους δεν θα έπρεπε να παρακαλάει κανέναν για να φοράει την φανέλα της. Ισχύει για αρκετές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός θέλει την Βαρκελώνη του και επειδή η Γιούβε δεν θα κάτσει να σκάσει φαίνεται ότι τα… σκάει για να πάρει ένα από τα πιο καυτά ονόματα επιθετικών. Τον Ντούσαν Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα.

Τι είναι ο Βλάχοβιτς λοιπόν…

Σου θυμίζει έυκολα running back του NFL.

Η αγαπημένη του κίνηση είναι να φεύγει διαγώνια με δυνατό σπριντ τραβώντας μαζί του έναν αμυντικό και ξαφνικά να αλλάζει κίνηση και να φεύγει κάθετα προς την περιοχή.

Υπάρχουν παίκτες σαν τον Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν εκατομμύρια πράγματα μακριά από την μπάλα. Ο Βλάχοβιτς όμως θέλει να είναι κοντά σε αυτήν και πάντα δίνει στήριγμα στους συμπαίκτες του και είναι έτοιμος για συνεργασία.

Τραβάει τόσο πολύ πλέον την προσοχή των αμυντικών που οι υπόλοιποι παίκτες επωφελούνται απίστευτα από τις κινήσεις του. Στο συγκριτικό διάγραμμα η διαφορά του και η συμμετοχή του στο παιχνίδι σε σχέση με την συμμετοχή του Μοράτα στην Γιουβέντους.

Dusan Vlahovic vs Alvaro Morata Heatmaps Season 21/22

Σε πολλές κατηγορίες ψηλά. Τρίτος σε xGoals στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και φυσικά πρώτος στην Serie A. Πρώτος σκόρερ στην Ιταλία, τρίτος σε κερδισμένα φάουλ, πρώτος σε τελικές προσπάθειες όντας μόλις 19ος σε επαφές με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Dusan Vlahovic xGoals this season

Θα έλεγε κανείς ότι δύο είναι τα μεγάλα προβλήματά του στα οποία καλείται να βρει λύση στο ένα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και στο άλλο ο ίδιος.

Ο Αλέγκρι πρέπει να τον πείσει να συμμετέχει περισσότερο στο πρέσινγκ της ομάδας εκεί όπου στην Φιορεντίνα ως ο σταρ της ομάδας άφηνε τους άλλους δέκα να κάνουν την δουλειά. Βέβαια στην Γιούβε δεν θα χρειάζεται να γυρίζει και τόσο πολύ πίσω για να κάνει την δουλειά αλλά και πάλι θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στις μονομαχίες.

Το άλλο που πρέπει να διορθώσει ο ίδιος είναι η υπερβολική εξάρτησή του από το αριστερό του πόδι. Από τον Ιανουάριο του 2021 ως τον Ιανουάριο του 2022 η στατιστική υπηρεσία καταγράφει 157 τελικές στο Ιταλικό πρωτάθλημα και μόλις 21 είναι με το δεξί πόδι (13,4%) από τις οποίες οι 13 κατέληξαν στα δίχτυα.

Dusan Vlahovic Shot selection and Recoveries

Συμπέρασμα…

Μπορεί Χάαλαντ να μην είναι – πιθανότατα – αλλά σίγουρα έχει δείξει ότι έχει την προσωπικότητα, τον τσαμπούκα, την εκτελεστική δεινότητα για να φορέσει την φανέλα μιας μεγάλης ομάδας. Δεν τραυματίζεται όσο συχνά τραυματίζεται ο Νορβηγός που αν δεν έχετε μετρήσει στον τελευταίο χρόνο ημερολογιακά με την Ντόρτμουντ για διάφορους λόγους έχει τραυματιστεί οκτώ φορές.

Ο Ρόκο Κομίσο δεν είχε άλλη επιλογή από το να δεχτεί την πρόταση της Γιουβέντους γιατί το καλοκαίρι θα τον έχανε… τσάμπα. Ο Χάαλαντ μπορεί να είναι το εντυπωσιακό εστιατόριο, με τα αστέρια Michelin να κοσμούν την κουζίνα του και τα ακριβά πιάτα με μια μικρή ποσότητα αλλά ο Σέρβος είναι η αξιόπιστη ταβέρνα της γειτονιάς μας, όπου ξέρεις ότι θα φας καλά και θα βρεις γνωστούς και θα περάσεις καλά και όλα αυτά σε μια προσιτή τιμή.

Ουσιαστικά μιλάμε για έναν παίκτη που θυμίζει έντονα – ιεροσυλία το ξέρω ειδικά για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – τον Ρουντ Φαν Νιστελροϊ σε μια πιο νεανική, βελτιωμένη και γρήγορη έκδοση. Και οι δύο σπάνια σκόραραν έξω από την περιοχή αλλά αν σε πετύχαιναν ευάλωτο μέσα σε αυτήν σε τελείωναν… με την Γιουβέντους τόσο ψηλά στο γήπεδο και πάντα μέσα στην αντίπαλη περιοχή την φετινή σεζόν, με τρομερή βελτίωση σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο Βλάχοβιτς μοιάζει μια άμεση αναβαθμιση σε σχέση με τον Μοράτα. Φέτος ικανός από μόνος του να βγάλει την Γιούβε στο Champions League και του χρόνου, και με την επιστροφή του παλιόφιλου από την Φιορεντίνα Κιέζα, ποιός ξέρει, ίσως η Γιουβέντους επιστρέψει

Keywords
Τυχαία Θέματα