Γιούμπανκς-Τσιτσιπάς 3-2: Δεν ξεπέρασε τον εαυτό του και αποχαιρέτησε στους «16» του Wimbledon (highlights)

Τι και αν πήρε το πρώτο και το τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς στο τέταρτο σετ και έδωσε στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς το δικαίωμα να γυρίσει το παιχνίδι και να βρεθεί για πρώτη φορά στη καριέρα του στους «8» του Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς για δεύτερη φορά στην καριέρα του αποχαιρετά το Wimbledon

στην Φάση των «16», με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικεντρώνεται πλέον στα προσεχή τουρνουά σε σκληρή επιφάενια ενόψει US Open.

Επόμενος αντίπαλος για τον Γιούμπανκς, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι του με τον Γίρι Λεχέτσκα, διότι ο Τσέχος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού μετά το κατά του 2-0 στα σετ.

Ο αγώνας:

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα και το πρώτο σετ πολύ συγκεντρωμένος. Το μπρέικ του με love game στο τρίτο γκέιμ του σετ ήταν ουσιαστικά όλα τα… λεφτά για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγήθηκε και μετά δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το σερβίς του. Μάλιστα, έκλεισε το σετ με το δεύτερο του μπρέικ για το 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πίεσε για μπρέικ και έφτασε σε τρία break point (σε δύο γκέιμ) αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Γιούμπανκς. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break με τον Γιούμπανκς να κάνει πρώτος mini break και στη συνέχεια να κρατάει το σερβίς του για το 7-4, ισοφαρίζοντας το ματς.

Στο τρίτο σετ είδαμε ουσιαστικά μία επανάληψη του πρώτου σετ. Ο Τσιτσιπάς δεν επηρεάστηκε καθόλου από την απώλεια του δεύτερου σετ, έκανε δύο μπρέικ και με το δεύτερο κατόρθωσε να κλείσει το σετ με 6-3. Πολύ σταθερός στα χτυπήματα του και με αρκετούς winners, δεν απειλήθηκε ποτέ στο σερβίς του.

Γιούμπανκς και Τσιτσιπάς πήγαιναν χέρι-χέρι στο τέταρτο σετ μέχρι το 4-4. Εκεί ο Αμερικανός έκανε το πρώτιο του μπρέικ και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του έκλεισε το σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο πέμπτο σετ ο Γιούμπανκς μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο εναρκτήριο γκέιμ! Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά μετά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του. Break στο break για τον Γιούμπανκς και 4-3, ουσιαστικά το φινάλε της πορείας του Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon.

Τα σετ: 3-6, 7-6, 3-6, 6-4, 6-4

Keywords
Τυχαία Θέματα