Γιόχανσον: " Μου αρέσει στον Παναθηναϊκό, θέλω πρωτάθλημα"!

Σε συνέντευξη που φιλοξενείται στο match programme του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Άρη, ο Ματίας Γιόχανσον μίλησε για την εφετινή πορεία των Πράσινων, το ματς με τους" κίτρινους", το μέλλον του στο Τριφύλλι και τους στόχους του.

Αναλύτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Γιόχανσον:

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά και για σένα και γιατον Παναθηναϊκό. Με 4 γκολ ήσουν στο τέλοςΝοεμβρίου
πρώτος σκόρερ μαζί με τον Μακέντα. Τι άλλαξε μετά και για σένα και για τονΠαναθηναϊκό;

«Πιστεύω ότι στην διάρκεια του πρώτου γύρου τουπρωταθλήματος παίξαμε καλό ποδόσφαιρο δημιουργώντας πολλές φάσεις και καλές ευκαιρίες καισημειώνοντας αρκετά γκολ! Μετά την περίοδο τωνΧριστουγέννων η ομάδα συνέχισε να μάχεται αλλάχωρίς το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Σχετικά μετα γκολ που σημείωσα, όπως ξέρετε εγώ είμαιαμυντικός οπότε τα γκολ που έβαλα αποτελούνγια εμένα μια ευχάριστη συγκυρία και ένα μάλλοναναπάντεχο δώρο».

Χρειάζεσαι ακόμα ένα γκολ για να κάνεις ρεκόρκαριέρας. Έχεις τρεις αγώνες μπροστά σου. Θατο καταφέρεις;

«Βεβαίως θα το προσπαθήσω και ελπίζω να σκοράρω. Θυμάμαι όταν είχα πετύχει τρία γκολ σεμια σεζόν όταν έπαιζα στην Αλκμααρ. Εκείνη τηνπερίοδο είχα συμμετάσχει όμως σε πολύ περισσότερους αγώνες, οπότε όπως καταλαβαίνετε φέτοςη επιτυχία και η στατιστική είναι καλύτερες».

Ολοκληρώνεται η δεύτερη σεζόν σου στον Παναθηναϊκό. Έχεις ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.Σκέφτεσαι το μέλλον ή προτιμάς να αφήνεις ταπράγματα να έρχονται και να τα αντιμετωπίζειςστην ώρα τους;

«Θεωρώ, όπως αναφέρατε κι εσείς, ότι είμαι απόεκείνους που προτιμούν να αφήσουν τα πράγματα να έρχονται και να τα αντιμετωπίζω στην ώρατους. Προχωράω μέρα την μέρα και βέβαια το μέλλον θα δείξει. Πάντως, μου αρέσει πολύ πουβρίσκομαι εδώ».

Έτσι όπως είναι έως τώρα η εικόνα της ομάδαςκαι η δική σου, τι θα κρατούσες στα θετικά καιτι θα ήθελες να αφήσεις πίσω σε ομαδικό καιατομικό επίπεδο από τη σεζόν;

«Ξέρετε, ίσως κανένας δεν περίμενε να τα έχουμεπάει τόσο καλά στον πρώτο γύρο σαν ομάδα.Εμείς όμως δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε.Δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας και σίγουρααυτό θα το θυμόμαστε. Τα αρνητικά τα αφήνω ναπερνάνε και να τα ξεχνάω, κρατώντας στην σκέψημου μόνο θετικά πράγματα».

Μπροστά σας υπάρχει το παιχνίδι με τον Άρη.Είναι μια ευκαιρία να δείξετε ότι άξιζε ο Παναθηναϊκός θέση στην πεντάδα;

«Πιστεύω ότι αξίζαμε να βρεθούμε στην 5η θέση.Δείξαμε σε όλους πόσο καλοί είμαστε. Ελπίζω νατα πάμε καλά στους υπολειπόμενους αγώνες καιεύχομαι να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα καιεπαναλαμβάνω ότι αξίζαμε την 5η θέση».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στην έδρα σουχωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας;

«Εννοείται ότι είναι πολύ καλύτερο να παίζουμεπλαισιωμένοι από τους φιλάθλους μας οι οποίοιμάς στηρίζουν, μάς δίνουν επί πλέον ενέργεια καιμας παροτρύνουν. Ο αγώνας είναι δύσκολος και είναι κρίμα που οι φίλαθλοί μας δεν θα μπορέσουν ναέρθουν να μας δουν. Από την πλευρά μας βέβαιαεμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει στην ποδοσφαιρική σου καριέρα και δεν το έχεις καταφέρει;

«Να κερδίσω ένα πρωτάθλημα και να επιστρέψωστην Εθνική ομάδα της χώρας μου. Είχα παίξει μετην Εθνική σε τρία παιχνίδια το 2014 και θα ήθελαπολύ να επιστρέψω και πάλι στην Εθνική ομάδατης Σουηδίας»!
Keywords
Τυχαία Θέματα